středa 8. října 2014

Ostropestřec mariánský


Proto, že se ptáte k čemu je dobrá tato bylina, hledala jsem na internetu a našla jsem něco zde . Tady se dočtete mnohem víc, než to, co jsem pro vás vytáhla.



.
Ostropestřec mariánský se většinou používá pro léčbu poruch jater, včetně poškození jater způsobené chemickými látkami jako jsou alkohol, xylen nebo toluen, otravy houbami, žloutenka, chronická zánětlivá onemocnění jater, jaterní cirhóza nebo chronická hepatitida. Ostropestřec mariánský se také často používá proti ztrátě chuti k jídlu, pálení žáhy (dyspepsie), a problémech se žlučníkem. V lidovém léčitelství se používá Ostropestřec Mariánský k léčbě cukrovky, kocoviny, onemocnění sleziny, jater, prostaty, alergii, premenstruačního syndromu (PMS) a také pro zvýšení tvorby mateřského mléka. Listy a květy ostropestřce mariánského se dají jíst a použít jako zelenina do salátů a jako náhrada špenátu. Semena se po upražení dají použít jako náhražka kávy. Ostropestřec mariánský je také známý pod jmény volčec, bodlák pestrý, bodlák panny Marie, nebo Mléko panny Marie podle bílého mléka které z ostropstřce vytéká pokud je poškozen. Jeho listy mají také typickou bílo kresbu takže vypadají jako potřísněné mlékem.

Další informace o jeho pěstování jsem našla zde. Doporučuji přečíst, je tam i návod k užívání. Já ho užívám v kapslích z lékárny, ale teď si ho dám do zahrádky a budu ho užívat jako čaj. Je to výborný prostředek na pročištění jater, ale i na diabetes II.typu a také na mnoho dalších problémů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Přívěsky

 Blíží se závody , na které připravuji přívěsky pro malé závodníky.