Jak už jsem avizovala, že udělám z ptačince salát, dnes se tak stalo. V ledničce byl římský salát a k němu jsem přidala hrst nadrobno nasekaného ptačince. Zálivka klasická jako na hlávkový salát. K obědu jsme měli krůtí stejky na pepři s bramborem. Oběd velmi chutný, ale manžel jedl salát s obavami, protože mně nevěřil, že ptačinec je k jídlu nejen pro slepice.
Pro ty, kdo nevěří stejně jako můj muž, malé info.
Ptačinec žabinec (alsinula media) je drobný plevel, který najdeme na zahradách, záhonech i ve volné přírodě. Vyskytuje se ve vlhčích místech.
Málo se ví, že dříve se používal jako zelenina.
Tato bylina je bohatá na slizy, tanin, hořčiny, třísloviny, saponiny, organické kyseliny, kysličník draselný, kysličník křemičitý, vitamíny C, E, karotin a další.
Z žabince sbíráme kvetoucí nať, ale i lístky. Na zimu si ho můžeme zamrazit.
Zdroj:https://www.vitalia.cz
Žádné komentáře:
Okomentovat
Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.