pondělí 11. července 2022

Maraton začíná...

 Jako každý rok , tak i letos touto dobou začne zahrádka vydávat své plody a je nutné je zpracovat. Zavařit, zamrazit, nebo usušit . Dnešním dnem začalo zavařování okurek. Prvních sedm sklenic už je v hrnci a ostříhaný řepík na sušáku. Jahody už jsou snězené, stejně jako hrášek a teď začínají zrát maliny a nádherně kvetou ostružiny. Jestli se nic nestane, tak budu mrazit a vařit marmeládu. Stejně jako z rybízu, ze kterého dělám převážně želé. Používám je na medový dort a na linecké slepované. Možná že dojde taky na brusinky z rybízu.




Abych šetřila energii, koupila jsem si letos tento sušák na byliny, houby a vše, co se dá jednoduše usušit i bez sušičky.Tu si nechám na křížaly a možná na kandovanou dýni nebo cuketu. Přeji Vám veselé zavařování .

3 komentáře:

  1. Jjj, Jitko. Zavařuju jako divá. Letos se zbláznila višeň. Chodí si k nám trhat půl vesnice a pořád je plná. Začala jsem kopat brambory, ty se naštěstí nezavařují. Po sklizni už taky volá česnek, ten melu do sádla. Dozrává rybíz, maliny už končí. Udělala jsem 8 sklenic pečeného čaje (maliny a višně) a 7 sklenic višňového džemu. Dnes jsem natrhala košík višní, zavařovat budu zítra, vlastně dnes :-))). Měj se fajn a pěkně zavařuj. Hela*

    OdpovědětVymazat
  2. Jituš, mám to stejné. Třešně se nám letos neurodily, ale úroda jablek a ořechů bude veliká. Ty závěsné sušáky jsou praktické, používám je už dlouho. Původně to byly zásobníky nebo poličky na hračky. Dají se zavěsit na cokoliv i venku. Tak ať se daří, v zimě jako když najdeš....

    OdpovědětVymazat
  3. Krása! Také zavařuji okurky. Je teď jejich sezóna. Přeji krásné letní dny.

    OdpovědětVymazat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Přívěsky

 Blíží se závody , na které připravuji přívěsky pro malé závodníky.