úterý 9. srpna 2022

Zavařování pokračuje...

Okurky jsou ve sklenicích. Celkem kolem čtyřiceti a pokračujeme s letními jablky. Ty rychle podléhají zkáze, takže nejlepší je opět zavařit. Těch mám celkem čtrnáct. Protože zbyl okurkový nálev, a mám hodně cherry rajčátek, tak udělám pár skleniček dohromady s cibulí a paprikami. Dnes už nic, možná zítra. Ještě nakoukneme do zahrady a jde se na kutě.


V mezičase jsem udělala taky jedny utopence.









Chocholatici se letos nějak nechtělo. Myslela jsem, že jsem o ni přišla, ale nakonec roste. 



Těch cherry rajčátek mám sedm pater. To se zatím žádný rok nepovedlo. Myslím, že to má na svědomí  hnojivo z kvasnic, které letos používám na přihnojování.





















8 komentářů:

  1. Jitko, zdravím. Zahrádku máš moc hezkou, vše Ti kvete a roste. A na zimu jsi také připravena... Jak hnojíš kvasnicema, můžeš prozradit ? Měj se hezky. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ráda se podělím o svoji zkušenost. Narazila jsem na to hnojivo na internetu.Nejobsáhlejší rozbor najdeš tady. https://cs.techexpertolux.com/prochee/podkormka-drozzami.html. Já jsem si namichala sáček sušených kvasnic do litru vody a občas dám asi 1 dcl do 5 l konvičky s vodou na zalévání. Myslím, že to stačí. Ne vždycky si vzpomenu, ale tak jednou za týden nebo 14 dní s tím zalívám i muškáty.

      Vymazat
    2. Děkuju moc, zkusím. Lenka
      www.babilenka.cz

      Vymazat
  2. Jituš,jsi velmi pilná.Kde jsou ty časy,kdy jsem takhle zavařovala.Ale nemá už zahrádku,ale všude nabízejí nakládačky.Manžel okurky miluje,já je nejím vůbec,možná se k zavařování vrátím.
    Zahrádku máš nádhernou
    Měj hezký den

    OdpovědětVymazat
  3. Kdo má zahradu, tak si v sezóně neodpočine, ale radost z vykonané práce je odměnou. Letos se rajčátkům daří, také máme velkou úrodu letních jablek (vloni nebyla žádná). A také máme velkou úrodu ořechů. O hnojení kvasnicemi jsem slyšela, díky za návod. Jituš, měj se pěkně.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Jitko,
    krásně Ti kvete zahrádka! Obdivuju fuchsie!! Jak zavařuješ letní jablka? A můžeš mi taky napsat, jak hnojíš kvasnicemi? Měj se moc hezky a ať Ti zahrádka pořád dělá RADOST!!! Hela*

    OdpovědětVymazat
  5. Komu se nelení,tomu se zelení. Jitko zahrádka jako lusk,klobouk dolů.🍀

    OdpovědětVymazat
  6. Stydící smajlík. Recept na hnojivo jsem přehlídla. Hela*

    OdpovědětVymazat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Přívěsky

 Blíží se závody , na které připravuji přívěsky pro malé závodníky.