středa 19. dubna 2023

Zahrádka ožívá...

Že jaro dorazilo i k nám, už je nad slunce jasné. Zahrádka pomalu ožívá a neklamným projevem jara jsou ptáčci, kteří s rozbřeskem začínají koncertovat. Toto období mám nejraději. Jednak mám jistotu, že jsem přežila další zimu a taky, že je naděje, že do další zimy si ještě užiju pár pěkných dnů. Už přemýšlím, jaké kytky si dám na balkon. I při dnešní drahotě to budou nejspíš opět muškáty. Jsou nenáročné a vděčné. Jen škoda, že ty převislé se mně nedaří uchovat přes zimu. Klasika každý rok zimu přežila a ještě si ji na jaře a pak v létě rozmnožím, ale o tom později. Zatím jsem nenavštívila zahradnictví, což hodlám udělat co nejdřív. 

  












No a aby se to nepletlo, tak tyto krasavice  tady občas hospodaří a hospodář je v klidu. Do skleníku se mu nedostanou a tak zuřím jenom já, protože zrušily moje krásné tulipány. Sice ne všechny, ale to, o které jsem přišla poznám, až rozkvetou. Naštěstí cibule stačil hospodář ještě zahrabat, ale ten jeden kopec určitě nevykvete.









4 komentáře:

  1. Tetkapernikarka
    Jitu, krásné Ti to kvete, tohle na jaře taky miluji, od talovinů a sněženek přes všechny cibuloviny. Kochám se kde můžu 😁
    Musím Ti pochválit salát 👍👍, nebo je to chlouba manželova ?
    A slepičkám bych dala 😯😁😁 mají štěstí, že dají vajíčka 😁
    Měj se, pa. Alena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skleník je manželovo pole působnosti, ale zuří, něco mu ten salát žere. Nějaký malý mršky broučci či co. Už je musel postříkat. Z toho radost nemám, ale co se dá dělat. Snad to vyprchá než začneme konzumovat.

      Vymazat
  2. Máš krásně rozkvetlou zahrádku, Jitko. A slepičkám odpusť. V obchodě stojí vajíčko 7 Kč. Hela*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mají holky kliku, že snášejí, jinak nevím, co bych s nimi udělala.

      Vymazat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Přívěsky

 Blíží se závody , na které připravuji přívěsky pro malé závodníky.