Recept jsem našla na internetu a dnes jsem ho vyzkoušela.
Ingredience:
6 vajec
23 dkg cukru krupice
20 dkg hladké mouky
sáček vanilkového cukru
meruňky
Postup:
Dortovou formu jsem vymazala máslem a na dno naskládala rozpůlené meruňky, tou rozpůlenou stranou dolů.Na to jsem rovnoměrně nasypala 10 dkg krupicového cukru a 3,5 dkg másla jsem v malých kouscích rozdělila na meruňky. Oddělila jsem žloutky od bílků a z bílků ušlehala tuhý sníh, do kterého jsem zašlehala zbývající cukr a vanilkový cukr. Do sněhu jsem postupně zašlehala žloutky a nakonec postupně přimíchala mouku. Hotovým těstem jsem zalila meruňky a pekla asi 35 minut v troubě předehřáté na 180°C.
Dost jsem se obávala jak to dopadne, protože v těstě nebylo ani trochu tuku a ani prdopeč. Výsledek je bezvadný a moučník osvěžující. Hlavně nedá moc práce. Můžu doporučit. Trochu těsta se mně dostalo pod meruňky, ale není to na závadu. Kdyby měl někdo zájem o videopostup, tak tady je odkaz.
https://www.facebook.com/emilia.gateste/videos/1660054314377739
Jituško tenhle koláč znám, říká se mu obrácený nebo tarte tatin, původ je francouzský. Je moc dobrý třeba s ananasem, ale teď v létě využijeme čerstvé ovoce . Moc se ti povedl a určitě jste si pochutnali 😋😋
OdpovědětVymazatFukcarinka- Jitko, koláč vypadá moc dobře, vyzkouším 👍
OdpovědětVymazatJé, Jitko, díky! Určitě zkusím. Jistě to může být i jiné ovoce. Hela*
OdpovědětVymazatVypadá náramně. Mňam!!!!
OdpovědětVymazatJituško ovocné koláče taky ráda peču, k létu to prostě patří. Já jsem včera pekla s jahodami a želatinou, ale nechtěla mě moc ztuhnout. Pozdravuju, Lenka
OdpovědětVymazatwww.babilenka.cz