Francouzský krém
V míse vyšlehejte vaječné žloutky společně se lžící krupicového cukru. Poté zbylé množství cukru vsypte do rendlíku a zalijte 80 mililitry vody.Na středním plamenu směs přiveďte k varu a vyčkejte, než se vytvoří řidší karamel.
Poté jej odstavte z plotny a pokračujte ve šlehání, tj. do žloutkové pěny postupně lijte právě zhotovenou karamelovou směs a mixujte, dokud nedocílíte husté a nadýchané konzistence.
Na závěr do krému vlijte citronovou šťávu, vanilkový extrakt a dobře mixérem naposledy prošlehejte. Výslednou směs přikryjte potravinovou fólií a dejte chladit do lednice na několik hodin.
Snažte se připravený krém skutečně co nejdříve spotřebovat. Má omezenou trvanlivost. Použít jej můžete například na zdobení narozeninového dortu, na plnění kremrolí anebo do žloutkových věnečků a větrníků
Zdroj:https://varimedobroty.cz/recept/univerzalni-zloutkovy-krem
Asi by to chtělo ještě nějaké poměry surovin, ten odkaz na recept nefunguje. Vypadá to jinak dost dobře.
OdpovědětVymazat