Na tuto úpravu se hodí mladé cukety bez zralých jader, které nemusíte loupat. Cuketu nakrájejte na kolečka, mírně posolte a nechte na cedníku vypotit, klidně několik hodin. Potom osušte papírovou utěrkou dosucha. Na pánev nalijte tenkou vrstvičku oleje, rozpalte ho a jednotlivá kolečka lehce osmažte.
Dejte na ubrousky, aby se odsál přebytečný olej. Vychladlé skládejte do sáčku se zipem nebo do vhodné vzduchotěsné nádoby a vložte do mrazáku. Takto připravenou cuketu můžete dále upravit zapékáním nebo ji přidat do směsi na těstoviny či ji lehce prohřát na pánvi a použít jako přílohu.
Zdroj: https://chalupari-zahradkari.cz/tipy/jak-zamrazit-cuketu-na-zimu
Ahoj, miluji cuketu. Ale bála bych se, že v mrazáku trochu změní tu příjemnou křupavost . Já ji zamrazovala, ale vždy jsem pak z ní dělala jen krémovou polévku. Každopádně, toto bych si hned dala. Krásný víkend přeji. ☺
OdpovědětVymazatTaky jsem to neznala ale vyzkouším to. S cuketama si za chvíli nebudu vědět rady.
Vymazat