pátek 23. února 2007

Pizza






Těsto :
Asi 1 dcl vlažné vody,
1/2 sáčku sušených kvasnic
40 dkg hladké mouky,
4 polévkové lžíce oleje,
špetka soli.
Do misky nasypat mouku s přimíchanými sušenými kvasnicemi, solí a přidat vodu a olej. Vypracovat hladké těsto a nechat vykynout na teplém místě. Rozprostřít na sádlem nebo máslem vymazaný plech a ještě chvíli nechat pod utěrkou kynout.
Omáčka na potření pizzy:
Na troše tuku zpěním na drobno nakrájenou cibuli . Přidám kečup, oregáno , utřený česnek (asi 2 stroužky), špetku soli. Nechám vychladnout. Než těsto vykyne, tak se to stihne. Pak dám na těsto připravenou omáčku a na ni nakladu vše, co mám ráda, šunku, rajčata, žampiony a nahoru nastouhám hodně sýra. A může se dát péct. Teplota trouby 150°C, pečeme asi 20 minut. Kontrolujte barvu těsta a sýra.

Když mám chuť na jemnější pizzu, potřu těsto jen kečupem, naskládám šunku, na šunku nasypu kukuřičky z konzervy Bonduel a zaleju to lehce šlehačkou ke šlehání. Můžou se přidat i konzervované žampiony, nebo doma naložené houbičky a zase nakonec nastrouhat hodně sýra. U pizzy je možné všechno, prostě jak chuť velí. Za důležité považuji těsto a to je v tomto případě bezvadné. Množství těsta stačí na plech do trouby s vyšším okrajem.








Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Veselé Velikonoce

 Všem mým příznivcům přeji veselé Velikonoce a krásné jaro prožité na zahrádkách, v přírodě a hlavně v poklidu.