pátek 23. února 2007

Pizza






Těsto :
Asi 1 dcl vlažné vody,
1/2 sáčku sušených kvasnic
40 dkg hladké mouky,
4 polévkové lžíce oleje,
špetka soli.
Do misky nasypat mouku s přimíchanými sušenými kvasnicemi, solí a přidat vodu a olej. Vypracovat hladké těsto a nechat vykynout na teplém místě. Rozprostřít na sádlem nebo máslem vymazaný plech a ještě chvíli nechat pod utěrkou kynout.
Omáčka na potření pizzy:
Na troše tuku zpěním na drobno nakrájenou cibuli . Přidám kečup, oregáno , utřený česnek (asi 2 stroužky), špetku soli. Nechám vychladnout. Než těsto vykyne, tak se to stihne. Pak dám na těsto připravenou omáčku a na ni nakladu vše, co mám ráda, šunku, rajčata, žampiony a nahoru nastouhám hodně sýra. A může se dát péct. Teplota trouby 150°C, pečeme asi 20 minut. Kontrolujte barvu těsta a sýra.

Když mám chuť na jemnější pizzu, potřu těsto jen kečupem, naskládám šunku, na šunku nasypu kukuřičky z konzervy Bonduel a zaleju to lehce šlehačkou ke šlehání. Můžou se přidat i konzervované žampiony, nebo doma naložené houbičky a zase nakonec nastrouhat hodně sýra. U pizzy je možné všechno, prostě jak chuť velí. Za důležité považuji těsto a to je v tomto případě bezvadné. Množství těsta stačí na plech do trouby s vyšším okrajem.








Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Léto budiž pochváleno..

Krásné počasí, na mě vedro až moc, práce venku je úmorná. Dnes synek přijel poskládat dřevo, ale  na tom sluníčku je to tak o úpal. Přes obě...