pátek 21. října 2011

Slaní šneci

Tento recept je notoricky známý a taky nedá moc práce. Šneci se hodí stejně dobře k pivu jako k vínu.

Ingredience:

Jedno kupované lístkové těsto
asi 15dkg šunky nebo šunkového salámu
plátkový sýr dle vaší volby
trochu kečupu
1 rozšlehané vejce

Postup:

Na vále rozválíme polovinu těsta stejně, jako na závin. Těsto potřeme kečupem, poklademe šunkou a na šunku dáme plátkový sýr. Svineme stejně jako závin, nakrájíme na asi 2cm díly. Šnečky vložíme na plech vyložený pečícím papírem tou ukrojenou částí dolů. Potřeme vajíčkem a dáme do vyhřáté trouby upéct. Pečeme do zlatova.S druhou polovinou těsta naložíme stejně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Loupáčky

500 g  hladké mouky 230 ml  mléka (pokojová teplota nebo vlažné) 100 g  změklého másla 75 g  cukru 1  vejce (pokojová teplota) 30 g  čerstvé...