úterý 24. ledna 2017

Čočkovo-fazolové pyré.

Když se chce našicec stravovat zdravě a tak, aby aspoň nepřibral na váze, když už se mu nedaří zhubnout, má to těžké. Zvlášť když je ještě ke všemu mlsný jako já. Dnes jsem se rozhodla uděat si zdravé jídlo a taky netučné.
Původně to měla být pomazánka, ale můj experiment dopadl mnohem líp. Měla jsem z toho hlavní chod. Kdyby vás některou náhodou napadlo uklohnit si něco podobného, podělím se.

Ingredience:

1 středně velká cibule
šálek červené čočky
plechovka fazolí v rajčatovém nálevu
1 menší mrkev
pol. lžíce olivového oleje
1/2 káv. lžičky kurkumy
podle chuti a odvahy trochu chilli papriky
jeden stroužek česneku
sůl

Postup:

Na oleji zpěníme cibulku a přidáme mrkev nastrouhanou na hrubém struhadle a ještě chvíli restujeme. Přidáme všechny zbylé ingredience až na česnek a fazole z plechovky. Přilejeme trochu vývaru, jen tolik, aby se stačil vyvařit než se uvaří čočka a mrkev. Červená čočka se nevaří dlouho, je hotová velmi brzy. Když máme hotovo, přidáme fazole z plechovky, necháme prohřát s čočkou a rozmixujeme ručním mixérem. Nakonec vmícháme drcený nebo nastrouhaný česnek. Dochutíme podle vlastní chuti.Výhodou je, že není potřeba zahušťovat a oběd je hotový než řeknete švec...


Ten kousek uzeného bůčku je bonus pro manžela, ale kecala bych, kdybych nepřiznala, že plátek jsem si taky dopřála a s tím už to zase tak zdravé není...


Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Přívěsky

 Blíží se závody , na které připravuji přívěsky pro malé závodníky.