pátek 27. ledna 2017

Dort k narozeninám

Tento víkend konečně oslavíme dvacáté narozeniny našeho nejmladšího vnuka. Už dva víkendy to odkládáme z důvodu zaneprázdněnosti oslavence. Tak teď už to musí klapnout, protože už je medák upečený i promazaný a nazdobený. Do zítřka se zaleží a bude dobré mlsání. Zítra k večeři bude tataráček z pravé svíčkové a v neděli k obědu bifteky s hranolkama.
Nebude to žádná divoká oslava, jen taková, jaká se může odehrát s prarodiči v pokročilém věku. Takže poklábosíme, otevřeme si lahvinku dobrého vína, nebo několik lahvinek, možná taky jen pivo. Záleží na tom, co kdo má raději. Já po tataráku raději to pivo. My staříci to s pitím přehánět nemůžeme, neb se od rána cpeme nějakou naordinovanou chemií, s jídlem to taky není žádná hitparáda, jen od všeho trochu a od sladkého raději nic. Tak co je to za oslavu, že?
S rodiči už to Míša oslavil a zbyli jsme mu jen my dva a nechci to zakřiknout, ale měl by přijet i Míšův bratránek. Taky Míša. Tak se na to těším. Vždycky, když někdo z rodiny přijede, je to pro nás svátek. Měl přijet i starší syn s manželkou, ale tu sklolila chřipka, takže oslava bude opravdu komorní. A teď ten dort.





Je stvořen z klasických medovníkových placek, promazaný malinovo-rybízovou marmeládou a karamelovo-ořechovým krémem. Posypaný kakaem přes záclonku, kterou už znáte a dokola naskládané mandle z čokolády.To je zdobení, které mně zbylo ještě z doby, kdy jsem pekla sladkosti do kavárny. Tak to je pro dnešek všechno. Přeji všem krásný víkend.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Přívěsky

 Blíží se závody , na které připravuji přívěsky pro malé závodníky.