sobota 7. ledna 2017

První dny roku 2017

Já vím, že se očekává, že do nového roku vstoupí člověčí jedinec s novým elánem a vervou, ale u mně je to jinak. Jsem nejspíš líná. Je mně zatežko napsat i tento článek.Dnes krásně svítí sluníčko, obloha je jako šmolka, pod nohama křupe zmrzlý sníh, takže depka nepřichází v úvahu, je to obyčejná lenost. Taky k tomu přispívají moje neduhy a celkově blbá nálada.
Trochu jsem fotila, abych měla aspoň trochu o čem psát, až se k psaní dokopu. Tak to teď ze sebe vyplodím a musíte si to nějak přebrat. Nejdříve jak to u nás vypadá. Jak už jsem předeslala, je slunečno a mrazivo. Být dítětem, tak vezmu sáňky a jdu sáňkovat, ale jako stařena, hřeju si záda u kamen.




Lucerna je dárek od dětí k Vánocům a vnitřek, včelka, to je můj dárek pro manžela k narozeninám. Měl to být fórek a symbol pro včelaře. Ale není to moje dílo, to jsem si zakoupila na FB od moc šikovné dámy, která je kouzelnicí s háčkem.Doporučuji k ní nahlédnout. Má tam spoustu krásných hraček. Já bych to bez předlohy nesvedla a taky na to nebylo moc času. Ta lucerna už byla zakoupena cíleně na včelu a bude někde viset.


Nemůžu se nezmínit o Sáře. Ta se po létech rozvzpomněla na svůj prapůvodní pelíšek, kde spávala a vrátila se k němu. Dostala od Ježíška novou deku a tak jsem ji hned šupla pod stůl, kde mám počítač a teď tady spolu trávíme chvilky odpočinku. Já píšu a Sára spí.




Po návštěvě u Alenky (pernikářky) jsem po jejím vzoru upekla povánoční vánočku do formy. Měla jsem těsto z 1/2 kg mouky a tak jsem měla dost těsta i na bábovku. Použila jsem recept na univerzální kynuté těsto a zapracovala jsem do něho mandle, lískáče, hrozinky a kandované ovoce. Chuťovka k odpolední kávě.






Přesto, že se mnou lenost cloumá, pustila jsem se do obháčkování šestidílné soupravy prostírek. Bude to určitě dárek, protože kvůli ceně to bude dílko neprodejné. Zatím není krajka naškrobená a vypnutá. Určitě to bude po vyprání a vypnutí vypadat líp.


Posuďte sami.





To je cena za jeden kus neobháčkovaného prostírání.
Kdybych to i s prací dala za 100,-Kč, tak bych na jednom měla 24,-Kč. Za hodinu to neobháčkuji a i tak, kdo by dnes dělal za 24,-Kč na hodinu? Uznejte, že za to se nehodí háčkovat. To se může jen z lásky darovat. A to je vše, co jsem za tento týden nastřádala.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Přívěsky

 Blíží se závody , na které připravuji přívěsky pro malé závodníky.