neděle 13. srpna 2017

První procházka

Už pár dní chodí slepice s kuřaty ven ze svého dočasného obydlí. Zatím jen po dvorku, který zatarasím tak aby kuřata nemohla do zahrady. Nechci je ztratit z dohledu. Na to si počkám, až trošku povyrostou a neprolezou mezerami v plotě. Dostávají natvrdo uvařená vejce, proso a listy z pampelišek, které jim zatím krájím najemno, aby to jejich zobáčky zvládly.Jde jim to k duhu a je zábavné pozorovat, jak je matka svolává, když jim naplním misku a ukazuje jim, co mají dělat. Pořídila jsem pár fotek, ale není možné stvořit aspoň jednu kvalitní, protože kuřata jsou neustále v pohybu.


Boj se žížalou. Našla ji kvočna pod holínkou a rozdělila ji na dvě půlky. Každé kuře se muselo se svojí půlkou popasovat.













Když se kvočna s kuřaty odebrala na ubykaci, Sára odpadla únavou i vedrem.




A ještě pár fotek ze zahrady.







Dobromysl - pastva pro včelky













To je pro dnešek vše. Vám, kteří musíte do procesu přeji, aby ten pracovní týden hodně rychle utekl a nám penzionovaným
přeji, aby se hodně vlekl, protože my už nemáme moc času. A kdo si chce počíst a možná se trochu naštvat, tak si zajděte sem. Ale já vás naštvat nechci, to jen aby jste byli v obraze. Doporučuji tyto stránky, protože tam najdete hodně zajímavých pohledů na současné dění. Konkrétní článek, na který vás odkazuji pojednává o hrách, které s námi hrají výrobci umělých potravin ze kterých nám určitě není dobře.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Přívěsky

 Blíží se závody , na které připravuji přívěsky pro malé závodníky.