neděle 20. října 2019

Nové slepičky

Dnes nám z Agro Háj přivezli deset nových slepiček. Už jsme tento druh měli, ale bylo to od soukromého chovatele a nebylo to ono. Hybridy potřebují pořádnou výživu a ne jen chleba namočený ve vodě. V tu dobu nikdo kuřice nem+l a tak jsme museli vzít za vděk těm od soukromníka. pořád lepší volba, než vejce z obchodu, jejichž původ nikdo nezná. Doufám, že tentokrát to bude to, co to má být.


Hybrid Bovans Brown, vzešlý z vyváženého šlechtitelského programu, je univerzální a odolná nosná slepice. Kombinace vysoké snášky ve vrcholu, skvělé vytrvalosti ve snášce a stabilní hmotnosti vajec zaručuje produkci velkého množství prvotřídních tmavě hnědých vajec. Díky své odolnosti, velké adaptabilitě a zvladatelnosti se hybrid Bovans Brown snadno přizpůsobí různému klimatu, chovným programům a systémům ustájení.

U nás se budou mít jako v bavlnce. Krom směsi pro nosnice budou dostávat trávu, dokud bude zelená, šrot kukuřičný a pšeničný, slunečnici a míchanici z brambor a šrotu a bílkoviny v podobě tvarohu, drcených kostí, a zbytků z kuchyně, skořápky a vápený grit. Ty chuděry co jsme měli před tím a byly zvyklé jen na máčený chleba ve vodě, se na této stravě rychle daly dohromady a snášely dobře. Tak doufám, že ty nové, které dostaly ten správný základ už od kuřete budou skvělé nosnice.
A tady už jsou ubytované. Pár dní si budou zvykat, ale brzy začnou pobíhat ve výběhu spolu s těmi bílými, které už nějaký čas máme doma.







Tak holky, ať se vám u nás líbí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Přívěsky

 Blíží se závody , na které připravuji přívěsky pro malé závodníky.