středa 12. května 2021

Začíná to odsypávat

Dnes jsem osadila truhlíky na balkon. Letos to jsou červené převislé muškáty, které jsou jistota, že výkyvy počasí neohrozí parádu, kterou jsou schopné vytvořit. Mám ráda surfínie, ale ty jsou právě na nepřízeň počasí háklivé. Proto jsem letos vsadila na jistotu. Letošní zimu přečkaly jen tři glechomy, které mezi muškáty ráda vysazuji. S nimi je balkon dokonalý. Takže jednu musím dokoupit, aby to bylo souměrné. Když už bedeme v zahradnictví, dokoupíme i několik babičkovských muškátů různých barev, protože už mám několik hodně starých pahýlů a je potřeba je vyřadit. Na to, jak se letošní jaro opozdilo, zdá se, že to chce rychle dohnat. Všechny stromy krásně kvetou a vypadá to, že zmrzlí muži nepřijdou a květy nepoškodí. Včelky jsou pilné a tak by mohla být i dobrá úroda ovoce, ale abych to nezakřikla, tak raději pryč od předpovědí. 



O balkon je postaráno .


Bude potřeba koupit nějaký závěsný květináč na milionky a najít místo ve skalce pro gazánie.


Zasazena je chocholatice, ismen i venkovní kaly. Takže to nejdůležitější mám za sebou a teď už jen všechnu tu nádheru opečovávat.







10 komentářů:

  1. Jitu, krásné fotky. Ať Ti kytičky přináší radost.

    OdpovědětVymazat
  2. Jitu ať ti kytičky krásně kvetou a napověděla jsi mě,co jsem vůbec předpěstovala,,chocholatici,,ach ta skleroza,to prý není už skleroza,jak říkala kamarádka,to prý ona mě má ,,mimoho,,Dělala jsem koláč dle tvého receptíku a nemá chybu,ale jednu má už nějak zmizely rohy z plechu...měj se fajn a opatrujte se oba...

    OdpovědětVymazat
  3. U nás moc velké teplo není a prší a už opět topím. Venku zatím rozkvetly třešně a naše bluma v těch větrech už je odkvetlá, ale snad bude dost, včelky i čmeláci létaly hodně. Jinak veliká zima není, ale teplo také ne a mám strach, že bude ještě mrznout. Ale snad to teplo už přijde brzy, aby se vše dohonilo. Ať tě všechny kytičky dělají radost. Věrka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky prší a je chladno, ale zmrzlí muži prý letos nebudou. Já už mám všechno venku. Risknu to.

      Vymazat
  4. K nám po třech pěkných dnech dorazil déšť. Leje už druhý den, na zahradě stojí voda a to zrovna rozkvetly třešně a švestky, takže nejspíš je po úrodě. Přišlo počasí ve kterém se daří jen trávě a slimákům a zlepšení prý je v nedohlednu. Tak ať ti to pěkně roste, já už jsem to asi pro letošek vzdala.

    OdpovědětVymazat
  5. Voda je třeba, ale všeho moc škodí. Včelky lítají, tak nějaké ovoce snad bude a med taky.

    OdpovědětVymazat
  6. S výsadbou na balkon počkám na příští týden. U nás leje a leje, včera jsem doslova a do písmene procházela mezi kapkami deště k autu. Byla jsem konečně u kadeřnice, cesta tam mrholilo a cesta zpět bez deště, avšak po příchodu domů bouřka jako hrom, měla jsem štěstí☺ ♥ ☺

    OdpovědětVymazat
  7. Jsi pilná jako včelička, Jitko! Ať Ti zahrádka vzkvétá!!!

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Jituško, ať Ti to všechno krásně roste. Taky už mám téměř osázeno, ale jak moc prší, z některých truhlíků,co nejsou pod střechou, musíme doslova vodu odčerpat. Teď jen čekám, až se bude dát jít trochu do hlíny a konečně zasadit rajčata. První fotka je krásná :-)
    Posíláme Vám pozdrav :-) Alena

    OdpovědětVymazat
  9. Tak ať se daří, je to nádhera, jak to všechno kvete

    OdpovědětVymazat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Veselé Velikonoce

 Všem mým příznivcům přeji veselé Velikonoce a krásné jaro prožité na zahrádkách, v přírodě a hlavně v poklidu.