sobota 18. února 2023

O těžce zkoušené krásné zemi.

Už utekla dost dlouhá doba od voleb na to, abychom mohli bilancovat. Řečeno slovy V. Havla... naše země nevzkvétá. A měla by, protože lidé v ní narození by si to zasloužili. Nebudu se tady rozepisovat, co všechno je tady špatně, protože bych se mohla dočkat toho, že mně někdo můj blog zablokuje, nebo úplně zruší. Konec konců, vidíme to všichni. Dnes jsem narazila na krásnou píseň Karla Černocha a tak se s Vámi o ni podělím.



10 komentářů:

  1. Jituš, díky. Cítím to stejně. My, dříve narození to vidíme jinak a mladým to nedochází. Jenomže v té nenáviděné totalitě nás ve škole vedli k vlastenectví. Dnešní mládež ani neví, co to je. Moc zdravím. Hela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako by vlast a vlastenec bylo sprosté slovo. Dnešní děti budou mít dokonale vymyté mozky. Jestli se nepodaří něco změnit, dočkají se něčeho horšího, než byla naše zkušenost s totalitou.

      Vymazat
    2. Jitko pravdivě napsané. Nemusíš se rozepisovat,omladina nečte stejně blogy,ty jsou pro ně zátěží a co říkají o FB,už raději nekomentuji.Písnička je super a dnešní mládež místo těch přihlouplých bubnů,které jsou pro ně tak akorát,že přijdou o sluch by se měl každý z nich zamyslet.No ta horší zkušenost už jim ,,klepe pomalu na dveře,,. Jitu hezkou neděli.

      Vymazat
  2. O tom rozepisování je to asi tak, že záleží kde se rozepíšete. Protože některé diskuse jsou založeny předem jen s úmyslem poštvat proti sobě lidi. A nejlépe se to pozná tak, že autora delší dobu sledujete a pak je vidět, že jednou píše hot a pak zase čehý. Odborně se jim říká startéři a jsou to třeba i lidi, kteří na různých akcích podněcují nepokoje a útoky. Ale zase není pravdou, že by se na ně nemělo vůbec s rozumem a nadhledem reagovat. Je sice pravda, že takového člověka o ničem nepřesvěčíte, a o to ani vůbec nejde, ale podobné diskuse přitáhnou třeba i bezelstné čtenáře, kteří si z vašeho vyhodnocení problému třeba něco odnesou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady nejde o nějaké rozepisování a debatování. Jitka si jenom posteskla a my jí rozumíme a cítíme to stejně. Něco jsme už zažili a ledacos se nám nelíbí. I když už jsme tu převážně dříve narození, máme svůj rozum a není třeba nás poučovat a hlavně podceňovat.

      Vymazat
    2. Já zase tak dříve narozený nejsem tak bych vaši společnost využil k dotazu. Autorka zde vyjádřila obavu ze zablokování a nebo zrušení blogu. Otázka zní: To je to u nás aktuálně se svobodou slova horší než před rokem 1989?

      Vymazat
  3. Víš Jituš, samozřejmě že písničku znám a když ji slyším, jaksi se mi zatáhne hrdlo, když slyším naši hymnu, docela mi tečou slzy. Nestydím se to napsat, já to tak mám. Jsem prostě patriot. Možná,je to i tím, že jsme děcka narozená po válce a všechno co máme, jsme si museli sami vybudovat a proto si všeho víc vážíme i té naší krásné, české země...

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Jitko, díky za krásnou píseň. Dlouho jsi se neozvala, už jsem měla o Tebe strach. Hela*

    OdpovědětVymazat
  5. Jituško, krásná píseň. Posílám pozdrav, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Jitko, cítím to stejně a je mě moc smutno 🍀

    OdpovědětVymazat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Veselé Velikonoce

 Všem mým příznivcům přeji veselé Velikonoce a krásné jaro prožité na zahrádkách, v přírodě a hlavně v poklidu.