Dnes jsme se nemohli shodnout na obědě tak byla pozdě vyndaná kuřecí stehna z mrazáku. Původně měly být na oběd vdolky a tak taky nakonec byly.
Ingredience:
1/2 kg hladké mouky
1/4 l mléka špetka soli
1 pol lžíce moučkového cukru (část dát do mléka na kvásek se lžičkou mouky)
2 pol lžíce oleje
1 celé vejce
1 sáček sušeného droždí (do kvásku)
Postup je stejný jako u každého kynutého těsta. Po vykynutí rozválet na silnější plát, vykrájet kolečka a doprostřed udělat důlek. Na vále nechat ještě vykynout. Mezitím si rozehřát tuk (já přeferuji sádlo) a pozvolna začít smažit, prvně stranou s důlkem a pak otočit. Ukládat na ubrousek aby se přebytečný tuk odsál. Dobrou chuť.
Jituško to vypadá senzačně ! Tady se sladké obědy nedělají , ale ke svačině by se hodily. Podobně se tu dělají “ bomboloni” to je něco jako koblihy e vevnitř je žloutkový krém . Nebo se z těsta dělají kroužky a obalují se v pískovém cukru 😋 Zdravím , Olina 🤗
OdpovědětVymazatTetkapernikarka
OdpovědětVymazatJá koblížek, koblížek, Jituškou smažený, na talíři chlazený….😊😊 Na talíři se jen smějí 😊 Diky za inspiraci, jeden den budou i u nás , dlouho jsme je neměli a budou i s gulášovou polívkou 👍 Alena
Tak to musela být dobrůtka!!! Mňam!!!
OdpovědětVymazatJituško, díky!!! Dávám si je mezi oblíbené, abych nezapomněla :-) Hela*
OdpovědětVymazat