úterý 9. ledna 2024

Vdolky

 Dnes jsme se nemohli shodnout na obědě  tak byla pozdě vyndaná kuřecí stehna z mrazáku. Původně měly být na oběd vdolky a tak taky nakonec byly.


Ingredience:

1/2 kg hladké mouky

1/4 l mléka špetka soli 

1 pol lžíce moučkového cukru (část dát do mléka na kvásek se lžičkou mouky)

2 pol lžíce oleje

1 celé vejce

1 sáček sušeného droždí  (do kvásku)


Postup je stejný jako u každého kynutého těsta. Po vykynutí rozválet na silnější plát, vykrájet kolečka a doprostřed udělat důlek. Na vále nechat ještě vykynout. Mezitím si rozehřát tuk (já přeferuji sádlo) a pozvolna začít smažit, prvně stranou s důlkem a pak otočit. Ukládat na ubrousek aby se přebytečný tuk odsál. Dobrou chuť.

4 komentáře:

  1. Jituško to vypadá senzačně ! Tady se sladké obědy nedělají , ale ke svačině by se hodily. Podobně se tu dělají “ bomboloni” to je něco jako koblihy e vevnitř je žloutkový krém . Nebo se z těsta dělají kroužky a obalují se v pískovém cukru 😋 Zdravím , Olina 🤗

    OdpovědětVymazat
  2. Tetkapernikarka
    Já koblížek, koblížek, Jituškou smažený, na talíři chlazený….😊😊 Na talíři se jen smějí 😊 Diky za inspiraci, jeden den budou i u nás , dlouho jsme je neměli a budou i s gulášovou polívkou 👍 Alena

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to musela být dobrůtka!!! Mňam!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Jituško, díky!!! Dávám si je mezi oblíbené, abych nezapomněla :-) Hela*

    OdpovědětVymazat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Přívěsky

 Blíží se závody , na které připravuji přívěsky pro malé závodníky.