Blíží se Silvestr a určitě přijdou na řadu obložené chlebíčky. Mám dvě pomazánky, o které se s vámi podělím.
Hermelínová
Ingredience:
1 hermelín
2-3 natvrdo uvařená vejce
1 zakysaná smetana
2 nakládané okurky
1 menší cibule (může být i červená)
1 káv.lžička hořčice
sůl
pepř
Postup:
Do misky nastrouhám na hrubém struhadle hermelín, na jemném struhadle vejce a okurku. Na drobné kostičky nakrájím cibuli a vše přidám k nastrouhanému hermelínu. Do toho přimíchám zakysanou smetanu, dochutím hořčicí solí a pepřem. Kdyby se vám zdálo, že je pomazánka příliš tuhá, můžete do ní cvrknout trochu smetany.
Lučinová
Ingredience:
2 Lučiny
zakysaná smetana
1 lžíce hořčice
1 lžíce majonézy
2 vejce
1 jarní cibulku
10 dkg salámu Poličan
sůl
pepř
Postup:
Lučinu promíchám se zakysanou smetanou, hořčicí a majonézou, přidám na jemném struhadle nastrouhaná natvrdo uvařená vejce a najemno nakrájenou cibulku. Nakonec přimíchám na drobné kostičky nakrájený salám. Ten můžete místo krájení nastrouhat na hrubém struhadle. Důkladně promíchám a dochutím solí a pepřem.
Taky dělám takové podobné pomazánky. Máme je rádi.
OdpovědětVymazatHezkou neděli !
Hanka
Jituš, díky za tipy. Myslím, že ten hermelín se dá nahradit i jemně možná i hrubě nastrouhaným měkčím eidamem. Krásný nový rok.
OdpovědětVymazat