úterý 17. července 2012

Malakov trochu jinak

Dřív jsem dělala dort Malakov z piškotů, zakysaných smetan, Lučiny nebo jsem použila Mascarpone, to když jsem se chtěla hodně odvázat. Většinou jsem použila na proložení ovoce. Tentokrát jsem se nechala inspirovat Alenkou - pernikářkou a recept jsem si pozměnila. Místo dvou zakysanek jsem použila dvě smetany ke šlehání.

Ingredience:

1 a 1/2 velkého balíčku dětských piškotů
2 zakysané smetany
2 smetany ke šlehání
moučkový cukr
tabulka hořké čokolády
10dkg másla
1/2 kelímku pomazánkového másla bez příchuti
nebo celý sýr Lučina bez příchuti

Postup:

Zakysanou smetanu smíchat s pomazánkovým máslem a cukrem (množství podle toho, jak sladký dort máte rádi)
V kastrolku rozpustit máslo a v něm čokoládu.
Ušlehat obě šlehačky . Prochladlou čokoládu pozvolna vmíchat do zakysaných smetan a nakonec vmíchat ušlehanou šlehačku.
Tímto krémem natřít vrstvu piškotů a střídat to až do vypotřebování obojího. Horní vrstva by měla být krém.Zdobit je nejlépe zase čokoládou. Já jsem to pocákala trochou rozpuštěné čokolády, kterou jsem nezamíchala do krému. A jak to vypadalo vidíte na obrázku.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Přívěsky

 Blíží se závody , na které připravuji přívěsky pro malé závodníky.