Už jsem se tady zmiňovala, že dělám Majdu podle tatínka Blanky. Pro velký úspěch z minulého týdne, kdy jsem ji dělala z jedné dávky, teď jsem si nachystala materiál na dávky dvě. Upravila jsem si recept podle sebe a přidala jsem feferonky a česnek. Proto možná ještě víc chutnala. Taky jsem majdu letos nemixovala. Nechala jsem ji jen pomletou na masovém strojku. V Blančině receptu je rajský protlak, ale myslím, že není nutné ho přidávat, a tak jsem ho vynechala. Tato majda se hodí pod maso, k topinkám, holým, nebo s vajíčkem.Využití v kuchyni je bezmezné a je to paráda. Rajčat se nám letos urodilo, jsou krásně vyzrálá i paprik ve skleníku narostlo hafo a tak jsem se do toho znovu pustila. Věřím, že rodina si hotový výrobek ráda rozebere.
1 kg rajčat
1 kg paprik
1 kg cibule
1/2 kg cukety
20 dkg cukru
2 lžíce soli
100 ml octa
kousek celé skořice
5 hřebíčků
4 feferonky
10 stroužků česneku
pepř podle odvahy a chuti
Toto je recept na jednu dávku. Až uvidíte hrnec v kterém už se vaří na plotně, tak možná půjdete do kolen. Chystala jsem si to téměř celé dopoledne. Oloupat rajčata, vyčistit papriky od zrníček, oloupat a nakrájet cibuli aby vešla do mlýnku, to všechno chce čas. Tak a teď ten hrnec. Objem 15 litrů.
Až to dám do skleniček, dám vědět, kolik jsem jich z té dávky udělala.
Je hotovo. 24 skleniček různé velikosti.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.