úterý 8. ledna 2019

To bude krásná kalamitka

Od noci padá sníh. Docela hustě a tak si říkám, že by z toho mohla být pěkná kalamita. Nahoře nad dědinou pěkně fouká, vidím to z okna naproti na vyvýšeném kopci, jak se stromy klátí ve větru. Silnice bude určitě zasypaná. Silničáři mají nejspíš pilno s údržbou, protože traktor s radlicí tudy projel teprve něco po deváté hodině. Možné je, že jsem nějaký průjezd zaspala. Kupodivu mám teď docela dobré spaní. Sice třikrát za noc musím tam, kam i císař pán chodil pěšky, ale zase rychle usnu a natvrdo.Snad jsem to nezakřikla.
Došel nám chleba tak chcačky nechcačky, bude muset manžel vyjet do obchodu a když to nepůjde, upeču chleba doma. Mám zaděláno na buchty. Budou k obědu buchtičky se šodó a pokusím se uplést vánočku ze šesti pramenů, abych si to během roku natrénovala na příští Vánoce. Budu ji plést podle videa, tak doufám, že se povede. Ta prý se určitě nerozjíždí, tak uvidíme.



Je 11.19. hodin a přestalo sněžit. Vítr foukat nepřestal, takže z polí to bude nafuněné na silnici. Kdoví, jestli to bude směrem na Protivanov průjezdné....Už je i posoleno, (11.31. hod.), tak to asi průjezdné bude.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Veselé Velikonoce

 Všem mým příznivcům přeji veselé Velikonoce a krásné jaro prožité na zahrádkách, v přírodě a hlavně v poklidu.