úterý 2. února 2021

Post covidová trombóza

Covid jsem dostala v půli listopadu minulého roku. Naštěstí v mírnějším průběhu a tak jsem si myslela, že tím, že jsem si tím prošla, jsem z vody a byla jsem za to ráda. Jenže 16. ledna přišlo překvapení. Něco jako zánět žil, který se překulil v trombózu. Údajně post covidovou. 20. ledna následovala pětidenní hospitalizace a teď už domácí doléčení. V tom mně pomáhá krom manžela taky moje terapeutka Sára. 


Jsem jen zvědavá, jestli to tímto končí, nebo přijde ještě nějaké další překvapení, které mi covid připraví. Nevěřte tomu, že covid je jen chřipečka, nebo dokonce jen rýmečka a dávejte na sebe pozor. Já jsem se chránila jak nejlépe jsem mohla. Nakupovat chodil jen manžel s dodržováním všech pravidel a jen do malého obchodu ve vedlejší vesnici. Myslím, že jsme víc pro své bezpečí udělat nemohli a stejně ... 

15 komentářů:

  1. Jitu dostaneš se z toho,jen to bude trvat delší dobu a já ti řeknu jednu věc-kdo tvrdí,že je to jen chřipečka,tak nejsem přející na nemoci,ale tím,že jsem si tím taky prošla,bych těm kecalům přála,aby si to taky prodělaly a hodně z ostra...šmejdi jedny...pa a ,,Sáro-terapeutko dej tu paničku dohromady...pa Miluš

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že si tím musíme projít všichni, jen ti šťastnější to přežijeme. Těm , kteří existenci a nebezpečnost nemoci popírají nepřeji nic zlého, jen tu zkušenost a setkání
      s onou příšerou.

      Vymazat
  2. Přesně, nevíš kde ses nakazila i přesto, že jsi dělala všechno možné aby se tak nestalo. Stalo. Takže někde je asi chyba. Ale kde. Není tedy lepší žít normální život, bez strachu a bez toho že se budeme uzavírat na samotky, bát se každého nadechnutí, ale samozřejmě z dodržováním určitých zásad? Nebude nám líp? Podle mne v tomhle hraje velkou roli psychika a ta je u starších lidí hodně narušená právě strachem z nákazy. Dobrovolnou i nedobrovolnou izolací. A když se ve své izolaci ještě dívají na televizi kde se na ně hrne nálož katastrofických zpráv a scénářů, na průsery je zaděláno...nic nebagatelizuji, ale myslím, že by moudrý člověk měl víc používat svůj vlastní rozum než rozumy našich představitelů a ministrů....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tuším, že jsem to chytla začátkem listopadu v nemocnici na pravidelné tříměsíční prohlídce. Ppřesto, že na každém kroku jsou dezinfekční přípravky, které jsem použila vždy když jsem někde chytla na kliku a potkala jsem se nablízko jen se sestřičkou a s lékařem. Nemůžu to říct s jistotou, ale nikde jinde jsem mezi lidmi nebyla. Dnes se vyjadřuje k situace sestřička z nemocnice ve Zlíně. Myslím, že nejlepší je poslechnout si, co ona říká o případech se kterými se setkala a popírače moc neposlouchat. https://blisty.cz/art/102684-rozhovor-britskych-listu-359-zdravotni-sestra-jak-muze-nekdo-zlehcovat-tu-hruzu-v-nemocnicich.html?utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

      Vymazat
  3. Jity, osobní zkušenost zatím naštěstí nemám, jen znám pár lidí, kteří si tím prošli. Někteří byli skutečně nemocní, jiní jen pozitivní úplně bezpříznakoví. Zpočátku jsem se také přikláněla spíš k tomu, že je to "jen" jiný druh chřipky. Dnes si nejsem úplně jistá, co si myslet, ale chápu, že chřipečka to pro spoustu lidí opravdu není. Ale od počátku děláme všechno, co je v našich silách, pro to, aby se nám ta potvora vyhnula. Dokonce mi manžel zakázal jezdit autobusem a raději mě vozí do/z práce sám... Proč zbytečně riskovat, že?
    Ale čím dál tím víc jsem přesvědčená, že Covid je hlavně obrovský byznis a začínám mít i pocit, že ho naše vládní špičky zneužívají pro své vlastní mocenské cíle.

    OdpovědětVymazat
  4. Jituško, DRŽ SE!!!!!! Je to nevypočitatelná mrcha. Evina jí chytila v nemocnici. Přestála jí snad v pohodě, měla rychlý průběh. Její manžel to od ní nechytil. Dcera s ní bojuje už od konce prosince. Když jí po měsíci poslali znovu na vyšetření, řekli jí, že prodělala zápal plic. V nemocnici byla jen na kapačkách a po nich jí pustili domů. Naštěstí to její muž ani tři dcery nechytily. Ještě jednou DRŽ SE!!!!!

    OdpovědětVymazat
  5. To jsi mě docela znejistila. Přítel už měsíc kašle, je dušný, dokonce před týdnem sestřička z domácí péče říkala, že má asi zánět žil při bércových vředech. K doktorovi nepůjde, bojím se jak to bude pokračovat. Řeknu mu o tvé zkušenosti, třeba se k vračovi dokope ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To by měl, já jsem nejdřív nohu léčila tvarohem. Pak jsem zavolala sestřičce do nemocnice, jestli tam bude pan doktor ve středu a vylíčila jsem ji situaci. její slova zněla, hned ráno přijeďte, dám vám papíry na odběry krve a pan doktor vás hned vezme. Tak se stalo a už mně hledali místo na lůžkovém oddělení. Měla jsem štěstí, bylo poslední volné.

      Vymazat
  6. Jituš, drž se, věřím, že už bude lépe. Taky mám známou, které je pro covid už 4 měsíce doma, a ne v práci. O trombozach při covidu jsem už slyšela.

    OdpovědětVymazat
  7. No, to je prostě covid, v krvi se dělají sraženiny a ty moc škodí a pak záleží na tom, kde se uhnízdí. Buď ráda, že je to tak jak je a musíš hlavně věřit, že už to máš za sebou. Jen hlavně abys to nedostala znova. Dávej si dost citron, ten trošku ředí krev. Držím moc pěsti, aby už bylo jen dobře. Věrka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem tak naředěná, že teď nemůžu téměř nic. Zítra dostanu nový lék na ředění, protože Warfarin moje tělo netoleruje. Crčela mně krev odkud to jen šlo.

      Vymazat
  8. Jitko, doufám, že je ti už lépe a budu držet palce, ať jsi brzo fit. Čeká nás jaro, tak musíš být v pohodě. Moc zdravím ☺☺☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Víš, na to nemám co říct. Ano už ve mně škube každý nerv, protože na jaro se vždycky těším, ale nevím co letos zvládnu. Zatím jen nakupuji hlízy a později pojedu pro muškáty. Zvládnu jen to, co bude na oknech a na balkoně. Ale zaplať Pánbu i za to.

      Vymazat
  9. My jsme s manželem prodělali covid na rozhraní října a listopadu.Manžel má od té doby problémy s nohou.Oteče mu kotník,bolí a špatně se mu chodí.Od té doby to už má zrovna teď po čtvrté.Byl na žilním,ale to má v pořádku.Začali tomu říkat covidová noha.Hrozím se,co čeká mě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem měla po covidu náznak na zánět žil, ale byla ztoho trombóza. Ležela jsem pět dní v nemocnici než mě naředili krev a teď jsem zase naředěná tak, že to musí tlumit. Já už jsem si teda užila s covidem i po něm.Dělali manželovi ultrazvuk té nohy? Já ji mám stále ještě oteklou, nosím kompresní punčochy a léky na ředění krve už mám doživotně.

      Vymazat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Přívěsky

 Blíží se závody , na které připravuji přívěsky pro malé závodníky.