Včera jsem hned po další várce skvělého kečupu nakrouhala zelí, cibuli a papriky a zpracovala jsem čalamádu. Receptúru mám taky odněkud z internetu a zatím nevím jak chutná. Chuť nálevu byla dobrá a tak si myslím, že dobrý bude i celkový výsledek.
Ingredience:
2,5 kg bílého zelí
1 kg paprik různých barev
2 cibule
Nálev:
2 l vody
50 dkg cukru krystal
2 dcl oleje
2 dcl octa
1 balíček Deka
Nálev svařit, přecedit a zalít nakrouhanou zeleninu nacpanou do sklenic.
Sklenice uzavřít a sterilovat 15 minut při 85°C. Z tohoto množství jsem udělala 5 velkých a 9 menších sklenic .
Už Ti Jitko řekl někdo,že jsi nezmar? Já říkám - pilná včelka 👍
OdpovědětVymazatDěkuji, ale musím se přiznat, že je to dost vyčerpávající. Už to není jako dřív.
VymazatČalamádu taky dělávám. Letos ne, mám ještě skleničky z loňska. :-)
OdpovědětVymazat