středa 10. ledna 2007

Něco praktických rad o medu

Med prospívá játrům i srdci. Játra nejsou jen "čističkou",v níž se naše krev zbavuje škodlivých látek, ale fungují i jako zásobárna obsahující uhlohydráty ve formě glykogenu. Tuto rezervu má tělo k dispozici v případě nemoci. Aby játra měla stále dostatečnou zásobu glykogenu, musíme jíst pravidelně med. Med obsahuje ovocný cukr a ten se v játrech přeměňuje a ukládá ve formě glykogenu. Ovocný cukr obsažený v medu povzbuzuje také srdeční činnost. Acetylcholin, který je rovněž v medu obsažen, snižuje krevní tlak, zklidňuje srdeční rytmus, velmi rychle se však v těle odbourává. Med se užívá jen jako podpůrný prostředek, nikoli jako náhrada za léky.
Med, čaj z heřmánku, čerstvá šťáva z jižního ovoce = vitamínová bomba při nachlazení.
Složení: 100 - 150g medu, 2 vrchovaté lžíce heřmánku, 1 citron a 1 grep, nebo pomeranč.
Příprava: Do litru horké vody, ne vařící vody nasypeme 2 lžíce heřmánku, a necháme 10 minut ustát. Potom scedíme, přidáme šťávu z citronu a grepu a osladíme medem.
Tento recept se vám bude hodit právě v tomto počasí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Ananasový moučník

 Výborný moučník na který jsem narazila na internetu a zařazuji mezi své oblíbené. Podotýkám s mými malými úpravami. Ingredience: 2 hrnky po...