neděle 19. dubna 2015

Bílkový chlebíček

Je neděle a sluší se něco upéct. Dnes to budou klasické Honzovy buchty, plněné hruškovou marmeládou. Protože do kynutého těsta nedávám bílky, tak už jich mám nastřádáno dost na to, abych spáchala ještě bílkový chlebíček. Recept na klasické kynuté buchty najdete v mých receptech tady, a recept na bílkový chlebíček přidám sem.





Bílkový chlebíček

Ingredience :

8 bílků
20 dkg moučkového cukru
20 dkg hladké mouky
10 dkg neloupaných mandlí
10 dkg neloupaných lískových oříšků

Postup:

Z bílků ušleháme tuhý sníh, vmícháme cukr, následně mouku a nakonec mandle a ořechy. Do vymazaného a polohr. moukou vysypaného srnčího hřbetu nalejeme těsto a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme dorůžova a špejlí kontrolujeme propečení. Těsto se na špejli nesmí lepit. Necháme vychladnout a můžeme krájet. Nejlépe na kráječi na chleba. Kdo ho nemá, tak ručne nožem na co nejtenší plátky. Ty pak klademe na plech vyložený pečícím papírem a v troubě ještě dosušíme tak, aby plátky zrůžověly. Jsou z toho suchárky, které můžete mít v záloze pro nečekanou návštěvu. Ale nevěřím tomu, že to tak bude. Určitě se po nich jen zapráší. Tentokrát jsem neměla lískové ořechy, tak jsem dala 20 dkg mandlí.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Ananasový moučník

 Výborný moučník na který jsem narazila na internetu a zařazuji mezi své oblíbené. Podotýkám s mými malými úpravami. Ingredience: 2 hrnky po...