středa 17. května 2017

Sekaná z Facebooku

Na Facebooku se mi zamlouval recept na sekanou na jiný způsob. Ráda zkouším novinky i přesto, že můj muže moje experimentování moc nemiluje. Ovšem dnešní experiment ocenil. Pracovala jsem přesně podle videonávodu a použila jsem:

1/2 kg mletého masa
15 dkg šunky
balíček toustového sýra
hrst listového špenátu
20 dkg anglické slaniny.


Mleté maso jsem připravila jako na klasickou sekanou a rozprostřela jsem je v asi centimetrové vrstvě na alobal.
Na to jsem naskládala šunku, pak plátkový sýr a nakonec listový špenát. Pomocí alobalu jsem to stočila do rolády a stažené v alobalu jsem to dala vychladit do lednice. Asi na hodinku. Pak jsem si rozprostřela anglickou slaninu, roládu ze sekané jsem vybalila z alobalu a zabalila do slaniny. Takto upravenou roládu jsem trochu podlila vodou a dala péct do trouby předehřáté na 200 °C. K masu jsem asi v polovině pečení přidala na kostky nakrájené, osolené a okmínované brambory a společně s roládou ze sekané jsem je upekla. Brambory nasákly chuť a šťávu, která se vypekla ze sekané a byla to opravdová mana nebeská.




Pokud se budete chtít podívat na videorecept, najdete ho sdílený na mém BF profilu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Veselé Velikonoce

 Všem mým příznivcům přeji veselé Velikonoce a krásné jaro prožité na zahrádkách, v přírodě a hlavně v poklidu.