sobota 18. května 2019

Nová drůbež

Dnes jsme přivezli osm nových slepic Dominant Sussex, které snášejí vejce se světlou skořápkou v počtu cca 290 vajec ročně. Protože jen doplní současný stav hejna, volili jsme tuto variantu, aby se nám to nepletlo. V původním hejnu máme Hempšírky, baculaté hnědé slepice, Dominant černý a ISA Brown.Ty jsou taky hnědé, ale štíhlejší, vyšlechtěné na snášku vajec. Slepice starší dvou let postupně vyřazujeme a doplňujeme mladými kuřicemi. Letos byly za 144,- Kč kus.
Na stejné farmě jako každý rok kupujeme i jednadvaceti denní káčata mulardy. Letos byla cena 73,- Kč za kus. Pro naši rozrostlou rodinu je deset kačen tak akorát. Nejde o to, že by se jich po rodině neudalo víc, ale kdo to má škubat? Do toho se nikomu z mládežníků nechce. Doposud nám pomáhala se škubáním sousedka, ale ta se odstěhovala o dvě vesnice dál a taky už není nejmladší a tak nevím, jestli bude mít na naše kačeny náladu.Budu muset zacvičovat omladinu ať se jim to líbí nebo ne.



A přidávám to, co jsme potkali cestou. Nejen samou žlutou, ale i pasoucí se kravičky s telátky a čápa lovícího žabky, či co...



















7

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Veselé Velikonoce

 Všem mým příznivcům přeji veselé Velikonoce a krásné jaro prožité na zahrádkách, v přírodě a hlavně v poklidu.