Na Top recepty jsem viděla recept na langoše. Protože si téměř každý recept upravím tak to stejně dopadlo i s tímto. Vyměnila jsem jogurt za zakysanou smetanu.
Ingredience:
40 dkg hladké mouky
cca 1 dcl vlažné vody
káv. lžička moučkového cukru
kelímek zakysané smetany
1/2 balíčku sušených kvasnic
lžíce oleje
špetku soli
Postup:
Všechny ingredience dáme do mísy a vyhněteme těsto. Nemělo by být lepivé a mělo by se s ním dobře pracovat. Podle toho buď přidáme vodu, nebo mouku. Necháme kynout při pokojové teplotě a potom tvoříme langoše a smažíme na pánvi.
Buď konzumujeme naslano nebo nasladko. U nás je to půl na půl. Já naslano s majdou podle Blanky a se sýrem a manžel pocukrované.
A tak pěkně rozkvetl druhý amarylis.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.