Se zpožděním poreferuji co se dělo tu druhou neděli. Bylo po zabíjačce, takže se zpracovávalo a ukládalo na horší časy do mrazáku. Nejen do mrazáku, ale taky jsem si dala něco do sklenic. Jednak jitrnicový prejt, tlačenku a dělala jsem i vepřovky podle Kadlíka . To proto, kdyby se vypínal proud, jak vyhrožovala vrchnost, tak aby všechno maso nešlo k Neumětelům. Jistě chápete, že moje předtava, že s pečením cukroví letos začnu dřív, nemohla vyjít. Začínám teprve dnes. Připravila jsem si těsta a ráno mě čeká nejdřív dát do sklenic pomleté škvarky, tím zakončím likvidaci čuníka a pak hurá na vanilkové rohlíčky a linecké. Z bílků, které zbyly po kynutých buchtách co jsem pekla na zabíjačku bude chlebíček a ořechové hromádky. Chtěla bych vyzkoušet nějaké nové recepty a hlavně nepečené. No, ale to se uvidí. Něco si naplánuji a nakonec je všechno jinak. Až budu mít hotovo, tak se pochlubím. Vám přeji krásnou třetí adventní neděli a já věřím, že si ji taky užiju. Pečení bude jen zítra a pokračování až v pondělí. Už nejsem tak rychlá jako dřív a odpočívat se taky musí. S háčkem v ruce a přízí v košíku je taky dobrý relax.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
-
Tento velmi oblíbený recept na kynuté těsto, který jsem měla na svém starém blogu a o který bych nerada přišla, dávám v plen znovu. Ne kvůl...
-
Před časem jsem slíbila, že až naložím první křepelčí vajíčka, tak se pochlubím. Dostala jsem se k tomu až dnes a tak je tu i chlubení. Re...
-
Včera jsem se rozhodla pro malý experiment. Možná jste také viděli v TV reportáž z pražské cukrárny, kde mladá Slovenka peče koláče podle r...
Ananasový moučník
Výborný moučník na který jsem narazila na internetu a zařazuji mezi své oblíbené. Podotýkám s mými malými úpravami. Ingredience: 2 hrnky po...
Já už mám upečíno, zdobit a slepovat budu ale později. A souhlasím s tím,že si člověk musí udělat takový svůj relax. Mám Vánoce ráda, ale žádné uklízecí orgie už dávno se v tomto období z mé strany nekonají. :-)
OdpovědětVymazatDěkuji za zastavení na mém blogu.
Víkend v pohodě !
Hanka
Jitko, je vidět, že na nudu nemáš čas. Já už mám upečeno, slepeno marmeládou, ozdobeno. Tak už jen toho kapra a bramborový salát. ☺ Dej pozor na úrazy - uklouznutí a podobně ♥
OdpovědětVymazatVanilkáče, linecké, bílkové suchárky, ořechové hromádky už mám taky napečené. Ještě udělám trochu nepečeného během dneška a zítřka a budu s pečením hotová. Trochu poklidím a už budu jen relaxovat.
VymazatJitko, tak u vás bylo veselo. Taky od jisté doby dávám (i maso) zavařovat do sklenic, třeba jen na krátkou dobu před spotřebováním, třeba klidně na měsíc. Upečíno mám 9 druhů a pomalu budu asi končit. Měj se hezky a ještě jednou Ti děkuji k napsání dalšího mého článku, i když ještě z léta. 😊
OdpovědětVymazatTolik toho asi nenapeču. Oba s mužem jsme diabeticí, ale pár kousků nepečeného ještě udělám. Na svátky přijedou kluci s rodinami a tak se to pojí a co ne, dám jim do krabiček a odvezou si to.
OdpovědětVymazat