pátek 9. prosince 2022

2.Adventní neděle

Se zpožděním poreferuji co se dělo tu druhou neděli. Bylo po zabíjačce, takže se zpracovávalo a ukládalo na horší časy do mrazáku. Nejen do mrazáku, ale taky jsem si dala něco do sklenic. Jednak jitrnicový prejt, tlačenku a dělala jsem i vepřovky podle Kadlíka . To proto, kdyby se vypínal proud, jak vyhrožovala vrchnost, tak aby všechno maso nešlo k Neumětelům. Jistě chápete, že moje předtava, že s pečením cukroví letos začnu dřív, nemohla vyjít. Začínám teprve dnes. Připravila jsem si těsta a ráno mě čeká nejdřív dát do sklenic pomleté škvarky, tím zakončím likvidaci čuníka a pak hurá na vanilkové rohlíčky a linecké. Z bílků, které zbyly po kynutých buchtách co jsem pekla na zabíjačku bude chlebíček a ořechové hromádky. Chtěla bych vyzkoušet nějaké nové recepty a hlavně nepečené. No, ale to se uvidí. Něco si naplánuji a nakonec je všechno jinak. Až budu mít hotovo, tak se pochlubím. Vám přeji krásnou třetí adventní neděli a já věřím, že si ji taky užiju. Pečení bude jen zítra a pokračování až v pondělí. Už nejsem tak rychlá jako dřív a odpočívat se taky musí. S háčkem v ruce a přízí v košíku je taky dobrý relax. 




5 komentářů:

  1. Já už mám upečíno, zdobit a slepovat budu ale později. A souhlasím s tím,že si člověk musí udělat takový svůj relax. Mám Vánoce ráda, ale žádné uklízecí orgie už dávno se v tomto období z mé strany nekonají. :-)
    Děkuji za zastavení na mém blogu.
    Víkend v pohodě !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Jitko, je vidět, že na nudu nemáš čas. Já už mám upečeno, slepeno marmeládou, ozdobeno. Tak už jen toho kapra a bramborový salát. ☺ Dej pozor na úrazy - uklouznutí a podobně ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vanilkáče, linecké, bílkové suchárky, ořechové hromádky už mám taky napečené. Ještě udělám trochu nepečeného během dneška a zítřka a budu s pečením hotová. Trochu poklidím a už budu jen relaxovat.

      Vymazat
  3. Jitko, tak u vás bylo veselo. Taky od jisté doby dávám (i maso) zavařovat do sklenic, třeba jen na krátkou dobu před spotřebováním, třeba klidně na měsíc. Upečíno mám 9 druhů a pomalu budu asi končit. Měj se hezky a ještě jednou Ti děkuji k napsání dalšího mého článku, i když ještě z léta. 😊

    OdpovědětVymazat
  4. Tolik toho asi nenapeču. Oba s mužem jsme diabeticí, ale pár kousků nepečeného ještě udělám. Na svátky přijedou kluci s rodinami a tak se to pojí a co ne, dám jim do krabiček a odvezou si to.

    OdpovědětVymazat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Veselé Velikonoce

 Všem mým příznivcům přeji veselé Velikonoce a krásné jaro prožité na zahrádkách, v přírodě a hlavně v poklidu.