pátek 1. prosince 2006

Nápoje

Silvestrovský punč - 5 porcí

Ingredience:

  • 2,5 dl červeného vína
  • 2,5 dl bílého vína
  • 12 dkg kandovaného cukru
  • 2,5 dl vody
  • 1/16 l vodky nebo třešňové pálenky
  • 0,5 dl citrónové šťávy

Příprava:

Do kastrolku nalijeme vodu, přidáme kandovaný cukr a na ohni jej rozpustíme. Rozpuštěný kandovaný cukr prolijeme sítkem do hrnce, přilijeme víno a silně nahřejeme. Nakonec přilijeme citrónovou šťávu, vodku nebo třešňovou pálenku, nalijeme do zahřátých sklenic a podáváme.



Novoroční punč 8 porcí

Ingredience:

  • 7,5 dl vody nebo slabšího čaje
  • 20 dkg cukru
  • 3 pomeranče
  • 1 citrón
  • 2 hřebíčky
  • kousek celé skořice
  • 0,5 l červeného vína
  • 2 dl rumu

Příprava:

Do hrnce nalijeme vodu nebo slabý čaj, přidáme cukr, ze 2 pomerančů a z poloviny citronu ostrouhanou kůru, skořici a hřebíček a asi 5 minut vše povaříme. Pak směs prolijeme sítkem do jiné nádoby, přilijeme víno, postavíme na oheň, zahřejeme téměř k bodu varu, pak odstavíme, přilijeme šťávu z pomerančů a citrónu, rum a zamícháme. Hotový punč nalijeme do nahřátých sklenic a podáváme.



Banánový punč pro děti

Ingredience:

  • 1 banán (5 plátků uřízneme, zbytek rozmixujeme)
  • 1,5dl teplého mléka
  • vanilkový cukr
  • strouhaný kokos

Postup:

Banán s mlékem roznixujeme, přidáme strouhaný kokos, vanilkový cukr a všechno dobře promícháme. Na dno skleničky dáme kolečka banánu, zalijeme nápojem a na ozdobu dáme jedno kolečko banánu na okraj skleničky.


Anglický punč

Ingredience:

  • 100g krystalovéhoh cukru
  • 500ml horkého silného čaje
  • 500ml sherry
  • 50ml araku (nebo vodky)
  • šťáva a nastrouhaná kůra z 1 citronu

Postup:

Cukr rozpustíme za stálého míchání v horkém čaji, přilijeme sherry, arak, citronovou šťávu a kůru. Vše zahřejeme téměř k varu, ale nevaříme.



Půlnoční punč

Ingredience:

  • láhev čeveného vína
  • 2 kousky celé skořice
  • 2 hřebíčky
  • kůra a šťáva z jednoho citronu
  • 10cl brandy
  • 10cl cherry brandy
  • 1/2l horkého čaje

Postup:

Víno, cukr, skořice, hřebíček a citronovou kůru zahřejem téměř k bodu varu. Přidáme brandy, likér a citronvou šťávu a nakonec dolijeme čajem


Vaječný koňak

Ingredience:

  • 12 žloutků
  • 1 l mléka plnotučného
  • 1 slazené mléko SALKO
  • 1 vanilkový cukr
  • ½ l rumu

Postup:

Mléko se převaří a nechá vychladnout .Přidáme 12 žloutků .Rozšleháme a hřejeme do zhoustnutí . Potom vmícháme slazené mléko a po vychladnutí rum.



Mandarinkový džus

Ingredience

  • 9 mandarinek
  • 5,5 litru vody
  • 2 lžičky kyseliny citronové
  • 30 dkg cukru

Postup

5 litrů vody převaříme s cukrem. Oloupané mandarinky řádně po částech spolu s 0,5 litru převařené vody rozmixujeme. Přelijeme do větší nádoby, přidáme kyselinu citronovou, promícháme a přilijeme 5 litrů převařené vychladlé vody s cukrem. Opět promícháme a přecedíme buď přes sítko nebo plenku, přelijeme do lahví a uložíme v chladu


Mandlový likér

Ingredience

  • 2 konzervy slazeného kondenzovaného mléka
  • mandlový puding
  • 1/2 litru rumu

Postup

Neotevřené plechovky kondenzovaného mléka vložíme do vody tak, aby byly téměř potopené a vaříme 2 hodiny. Pak plechovky vyjmeme a necháme vychladnout. Uvaříme si 1/2 litru pudingu. Při chladnutí jím občas mícháme, aby se netvořil škraloup. Obsah z plechovek vložíme do mixeru, přidáme puding a šleháme. Přiléváme rum. Přelijeme do lahví (množství 1 litr) a hlavně odneseme co nejdříve do sklepa a nejlépe co nejdál, protože velmi láká k ochutnávání. Podáváme vychlazené.



Bowle se šampaňským 10 porcí

Ingredience:

  • 2 citróny
  • 2 pomeranče
  • 500 g zeleného hroznového vína
  • 125 g cukru
  • 400 g třešní naložených v Maraschinu
  • 1 dl Maraschina z třešní
  • 1/8 l sherry
  • 1/8 l brandy
  • 3 láhve šampaňského

Příprava:

Citróny a pomeranče nakrájíme na plátky a vložíme do skleněné teriny, přidáme hroznové víno na půlky a bez peciček, cukr, třešně, Maraschino, sherry a brandy, promícháme a necháme několik hodin vychladit. Před podáváním dolijeme vychlazeným šampaňským.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Silvestrovské pomazánky

 Blíží se Silvestr a určitě přijdou na řadu obložené chlebíčky. Mám dvě pomazánky, o které se s vámi podělím. Hermelínová  Ingredience: 1 he...