středa 2. května 2007

Játrový knedlík - nádivka



Ingredience
4 rohlíky nakrájené na kostičky
4 větší stroužky česneku
200 g kuřecích jater
3 vejce
sůl
pepř
majoránka
1 lžíce sádla 1dcl mléka

Postup
Rohlíky nakrájet na kostičky a dát do mísy a zalít mlékem. Přidat polovinu jater nakrájených na menší kousky, zbytek rozetřít, lžíci sádla a rozšlehaná vejce. Osolit, opepřit a přidat majoránku a rozetřený česnek. Dobře promíchat a vzniklou směs nalít do střeva používaného na výrobu tlačenky. Dobře setřepat a na těsno uzavřít provázkem. Hotový výrobek vložíme na dvacet minut do hrnce s vroucí vodou. Po dvaceti minutách vyjmout z hrnce a na prkénku vyndat z obalu. Nakrájet na plátky jako knedlík.
Recept jsem vyzkoušela a vylepšila jsem ho tím, že jsem přidala 5dkg spařených a oloupaných mandlí nakrájených na nudličky. Podávala jsem to k bažantovi jako nádivku. Jako přílohu rýži. Všem moc chutnalo a tak i vám přeji dobrou chuť.
Odposlechnuto z pořadu České televize - Hobby magazín Jiřiny Bohdalové.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Přívěsky

 Blíží se závody , na které připravuji přívěsky pro malé závodníky.