Ingredience:
25 dkg tvrdého nastrouhaného sýra
25 dkg másla
50 dkg hladké mouky
papriku, sůl, kmín, sezamové semínko
Postup:
Z mouky, sýra a másla zpracujeme na vále těsto.Rozválíme na tloušťku asi 5 mm a rádlem rozkrájíme na proužky široké asi 1cm. Přeneseme na pečící papír, který jsme si připravili na plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme solí a třeba paprikou, nebo kmínem a nebo sezamem. To už záleží na vaší chuti. Plech vložíme do rozehřáté trouby a prudce pečeme do zlatova. Není špatné, když si část nastrouhaného sýra odložíte a tyčinky jím zlehka posypete ještě před pečením, nebo těsně před dopečením.
Velmi chutný doplněk k vínu nebo pivu. Pokud se vám nechce dělat těsto, můžete použít i listové těsto, ale mám s tímto receptem velmi dobrou zkušenost a řekla bych, že chutná lépe.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.