pondělí 17. září 2012

Mini ZOO se rozrůstá...

Naše mini ZOO se utěšeně rozrůstá. Míša vlastní několik malých pavoučků, které ještě fotoaparát nezachytí tak, aby to stálo za prezentaci. Ovšem v týdnu si přinesl další dva, kteří už stojí za focení. Za každého dal 250,-Kč Je to Brachypelma vagans.U všech dalších neznám jména, ale seznámím se s nimi a pak vám je představím.




Na obrázku vypadají velcí, ale zatím jsou v průměru asi jako padesátikoruna, s nožičkama možná trochu větší.Záliba našeho vnuka v takových potvůrkách je neutuchající. S pavouky mě smířila vidina toho, že hadi se prodají. Pavoučci nezaberou tolik místa, nesmrdí a žerou jen obtížný hmyz, jako jsou švábi, mouchy a jiná nepříjemná havěť. Jejich krmení nepřijde draho, a to je o důvod víc,proč pavoukům fandit. Hadi si dali dvakrát do měsíce po dvou potkanech každý , to byly rázem dvě stovky měsíčně.Šváby si chová sám a mouchy jim nachytá. Na druhém obrázku je vidět, jak se pavouk chystá na právě svlečeného švába. To bílé cosi, je onen šváb.

Něco o této potvůrce: tento poměrně robustní pavouček dorůstá délky až 7,5 cm v těle. Patří mezi oblíbené, bežně chované druhy.Je méně agresivní, ale může se najít i agresivnější jedinec.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Přívěsky

 Blíží se závody , na které připravuji přívěsky pro malé závodníky.