středa 12. června 2013

Vyplní se toto proroctví?

Paniku v teologických kruzích a na internetu vyvolává proroctví irského arcibiskupa Malachiáše z roku 1139. Podle něj totiž nyní nastoupí na Svatopetrský stolec poslední papež, což bude znamenat zánik katolické církve nebo rovnou konec světa. Jeho dosavadní prorctví se vždy vyplnila.
Podle více zdrojů měl děsivé proroctví sepsat při návštěvě Říma a papeže Inocence II. Prorok měl tehdy vidění budoucích papežů, vytvořil zašifrovaný seznam 112 z nich a každého charakterizoval latinským přívlastkem, který podle vykladačů proroctví vždy seděl.
Na 110 místě seznamu je například heslo "De Labor SOLUS" čili "Dílo slunce". Tato metafora sedí na 110. papeže Karola Wojtylu, Jana Pavla II., protože v den jeho narození i v den jeho pohřbu došlo k zatmění slunce.

Benedikt XVI. je podle proroctví předposledním papežem. K jeho jménu je přiřazena metafora "Gloria olivae", či "Sláva olivy". V den Ratzingerova narození si katolická církev připomíná smrt sv. Benedikta, jehož řád má v symbolu olivu.

Následovníka Benedikta VI. potom Malachiáš označil za posledního papeže a k jeho jménu přiřadil "Peter Romanus", čili "Petr římský". Zde se začínají vykladači proroctví rozcházet. Podle některých bude poslední papež antikristem a to bude znamenat konec církve. Jiní tvrdí, že v měsíci červnu roku nástupu posledního papeže bude zničeno město Řím a papež se bude muset přestěhovat. Během jeho pontifikátu také prý čeká svět válka či dokonce apokalypsa.

Převzato z nova.tn.cz čtěte i zde

Spousta proroctví se týká různých lokálních katastrof, ale konec světa nás v nejbližší době nečeká, nebo máte jiný názor?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Přívěsky

 Blíží se závody , na které připravuji přívěsky pro malé závodníky.