neděle 10. dubna 2016

Veselá bábovka.

Mám uklízecí neděli. Manžel odjel na výroční schůzi včelařů a přijede až po obědě, tak jsem se pustila do úklidu, protože po včerejším celodenním dešti se Sárou nanosili do baráku binec. Naštěstí mám všude dlažbu, takže nejdřív zametu, pak vytřu podlahy a mám uklizeno. Protože mám dost času, pustila jsem se aspoň do pečení. Bábovka už je v troubě a tak můžu i k počítači. Je to olejová bábovka, kterou už tady taky někde mám, ale tato je vylepšená o to veselí.

Ingredience:

20 dkg moučkového cukru
25 dkg polohrubé mouky
1/2 balíčku prdopeče
2 dcl oleje
1 dcl mléka
3 vejce
hrst mletých lískových ořechů
1 krabička kandovaného ovoce

Postup:

Do mísy s cukrem vyklepnu 3 žloutky, v jiné misce ušlehám do tuha tři bílky. Utřu cukr se žloutky a přidávám olej. Pak přidám mléko, ořechy, kandované ovoce a mouku s prdopečem. Nakonec pomalu přimíchám sníh z bílků. Do vymazané a polohrubou moukou vysypané formy naleju těsto a dám do vyhřáté troby. Zhruba na 180°C, ale to každá poznáte podle vlastní trouby.

Venku je chladno. Ráno jen 3°C a tak od rána topíme v krbovkách. Díky tomu jsem pekla v troubě u kamen a šetřila jsem elektřinu. Letos by to mělo být znát i na účtu, protože vodu ohříváme plynem, el. bojler jsme zrušili a teď to pečení v krbovkách by mělo být taky vidět. Uvidíme.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Přívěsky

 Blíží se závody , na které připravuji přívěsky pro malé závodníky.