pátek 26. srpna 2016

Proces zavařování pokračuje

Už mám za sebou sušená rajčata, lečo, rajskou omáčku a švestky. Chystám se na ostružiny a ze švestek bych ráda udělala povidla. Ještě nikdy jsem je nedělala, tak musím pátrat po internetu, jak na to. Kdyby jste některá měla odzkoušený dobrý recept, uvítala bych ho.



Rajčata usušená tak, aby byla ještě vláčná. Nesmí se přesušit. Zalila jsem je olivovým olejem lisovaným za studena, přidala jsem plátky česneku a dobromysl.



Rajskou omáčku do sklenic si chystám tak, že rozvařím zralá rajčata, přidám kuličky nového koření, celý pepř, bobkový list, pár hřebíčků a celou skořici. Koření po rozvaření rajčat vyberu, všechno rozmixuji a přepasíruju přes síto. Horké dávám do sklenic a steriluji.



Lečo si nachystám tak, že spařím rajčata a oloupu. Cibuli nechám zpěnit na oleji nebo na sádle a přidám rajčata a papriky.Dusím tak dlouho až se odpaří část tekutiny a papriky změknou. Pak horkým plním sklenice, zavíčkuji a steriluji.


Málem bych zapomněla na Palivce. Na toho najdete recept v Receptech - zavařeniny. Zítra budou na pořadu ostružiny. Ty odšťavím a ze šťávy udělám rosol.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Přívěsky

 Blíží se závody , na které připravuji přívěsky pro malé závodníky.