pondělí 17. dubna 2017

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka - hlavička je moje velmi oblíbené jídlo. K tomu nepotřebuji ani žádné další maso.




Ingredience:



5 rohlíků
40 dkg krůtích jater
8 dkg anglické slaniny
4 vejce
1 středně velká cibule
1/2 kelímku smetany na vaření
1/8 másla
hrst kopřiv nasekaných najemno
2 káv lžičky pesta z medvědího česneku nebo ze zelených stvolů normálního česneku
pepř, sůl, drcený kmín, přistrouhat špetku muškátového oříšku.

Postup:

Rohlíky nakrájet na kostičky, játra odblanit a nakrájet na malé kousky, slaninu taky nakrájet na drobné kostičky a rovněž cibuli.
Na pánvi rozpustit větší díl másla a orestovat cibuli a anglickou slaninu. Pak přidat nakrájená játra a rovněž orestovat.
Bílky oddělit od žloutků a v míse žloutky rozšlehat se smetanou, osolit a přelít tím rohlíky. Dobře promíchat, aby všechny rohlíky byly nasáklé touto směsí. Do druhé mísy dát orestovaná játra se slaninou a cibulí, osolit a přidat ostatní ingredience. Dobře promíchat a přidat rohlíky nasáklé žloutky se smetanou. Nakonec vmíchat ušlehané bílky. Zapékací mísu bvytřít zbytkem másla, navrstvit nádivku a nahoru dát pár kousků másla a dát zapéct v troubě. Dobrou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Přívěsky

 Blíží se závody , na které připravuji přívěsky pro malé závodníky.