středa 19. září 2007

Rohlíčky jako ze zámku

Moučník, jako je tento se hodí při každé příležitosti. Pokud chcete, aby byl zvlášť slavnostní a chutný, můžete dát místo tvarohové nádivky ořechovou nebo makovou.Záleží na vás, na co máte chuť, nebo co máte rádi. Uvidíte, že bude chutnat všem.
Těsto:
250 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
300 g másla
1 šlehačka
Na vále vypracujeme těsto a necháme v ledničce 2 hodinky odpočinout.Těsto rozdělíme na 8 dílů a z každého postupně vyválíme placku o velikosti dezertního talířku. Vyválenou placku rozdělíme na 8 dílů.



Náplň:

Tvarohová
Dva 250 g tvarohy, 1 vejce, 1 vanilkový pudink, mletý cukr podle chuti, vanilkový cukr, rozinky citronová kůra. Vše promícháme. (Pudink se nevaří, použije se v prášku).

Ořechová
200 g mletých oříšků, buď vlašských nebo opražených lískových , mletý cukr podle chuti, asi 1 dcl mléka trochu rumu na zavonění. V kastrolku na sporáku necháme spařit. Vychladlou hmotou plníme rohlíčky. Podobně připravíme makovou náplň.
Do nejširší části výseče dáme tvarohovou náplň a rohlíček srolujeme.Položíme na plech vyložený pečícím papírem tak, aby špička výseče byla vespod. Rohlíček se nám tak nerozbalí. Dbáme na to, aby kraje rohlíčků byly dobře uzavřeny. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v předem vyhřáté troubě. Když začnou rohlíčky růžovět, vyndáme plech z trouby a ještě teplé rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru s vanilkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Přívěsky

 Blíží se závody , na které připravuji přívěsky pro malé závodníky.