středa 19. září 2007

Bramborový mls


Tento recepr určitě vyzkoušejte. Zvláště teď, když se chystáte ukládat do sklepa brambory na zimu. Pokud tak ovšem činíte. Do panelákového sklepa to asi nemá cenu, že? Není to recept náročný na přípravu, tak si udělejte třeba večeři a nebo malé občerstvení pro návštěvu.

Suroviny :
6 větších moučných brambor (upravte podle počtu osob)
300 g tvrdého salámu
200 g anglické slaniny
200 g sýra niva
150 ml smetany ke šlehání
3 stroužky česneku

Postup :
Dobře očištěné brambory vaříme ve slupce asi 20 minut. Měly by být uvařené tak napůl. Necháme částečně vychladnout a rozkrojíme podél. Každou polovinu brambory lžičkou vydlabeme, aby vznikl prostor pro nádivku. Do důlku dáme připravenou směs.

Směs:
Nastrouháme salám, sýr a přidáme smetanu a utřený česnek. Promícháme a do každé vydlabané brambory dáme připravenou směs. Nahoru položíme plátek anglické slaniny a naplněné brambory vložíme do zapékací mísy nebo pekáče. Přikryjeme alobalem a v předem rozehřáté troubě zapékáme.Doporučovala bych na závěr alobal sundat a ještě nechat volně zapékat, aby se vytvořila kůrčička. Servírovat můžeme se syrovou zeleninou a každý brambor můžeme ještě přelít jogurtovou zálivkou podle chuti. Ozdobit můžete snítkou kadeřavé petrželky.
Vypadá to i chutná báječně. Dobrou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Přívěsky

 Blíží se závody , na které připravuji přívěsky pro malé závodníky.