neděle 20. ledna 2008

Bezé

Tento recept je opět na spotřebování bílků. Je to jemný moučník vhodný i na slavnostnější příležitost.
Ingredience:
8 bílků
14 dkg cukru krupice
8 dkg strouhaných lískových oříšků
6-8 dkg polohrubé mouky
2 šlehačky ke šlehání po 250 ml
2 vanilkové cukry
2 ztužovače šlehačky
Postup:
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr, pomleté, předem opražené oříšky a zlehka vmícháme mouku.
Těsto vylejeme na plech, do kterého si připravíme pečící papír potřený rozpuštěným máslem.
Papír by měl mít mírně zvednuté okraje Troubu si vyhřejeme na 150 - 180°C a těsto v ní upečeme do růžova.
Vyjmeme plech a s papírem těsto hned přeneseme na čistou utěrku a teplé srolujeme ( i s tou utěrkou).
Srolované necháme vychladnout.
Zatím si ušleháme šlehačky do kterých zašleháme vanilkový cukr a ztužovače.
Vychladlou roládu opatrně rozmotáme a odstraníme pečící papír.
Naplníme šlehačkou a znovu stočíme do rolády. Zbytkem šlehačky potřeme povrch rolády a dáme do lednice.
Porcujeme až druhý den. Můžeme naplnit i jakýmkoliv nastavovaným krémem nebo ochuceným tvarohem. To záleží jen a jen na vaší chuti.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Přívěsky

 Blíží se závody , na které připravuji přívěsky pro malé závodníky.