neděle 20. ledna 2008

Bílkový chlebíček

Vidím, že recept na univerzální kynuté těsto na buchty se ujal, proto vám přidám recept na bílkový chlebíček. Bílky, které nedáte do kynurtého těsta uchováte v ledničce. A teď vlastní recept.
Ingredience:
9 bílků
20 dkg mletého cukru
18 dkg polohrubé mouky
16 dkg mletých ořechů
kandované ovoce, trochu citronové kůry nebo vanilky
Postup:
Z bílků ušleháme tuhý sníh a do něj pomalu zašleháme cukr s vanilkou nebo citronovou kůrou a za ním mouku. Nakonec vmícháme ořechy a kandované ovoce. Místo ořechů můžeme použít na plátky nakrájené mandle. Těsto nalejeme do formy vymazané tukem a vysypané moukou. Pečeme v mírné, předem předehřáté troubě asi 1/2 hodiny. Elektrickou troubu cca na 120 - 150°C. Vychladlý chlebíček můžeme polít čokoládovou nebo bílkovou polevou. Ale stačí také jen pocukrovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Přívěsky

 Blíží se závody , na které připravuji přívěsky pro malé závodníky.