pátek 12. prosince 2008

Krůtí roláda



Krůtí roláda

Ingredience:

1 větší krůtí prsa vcelku
30 dkg vepřové masa ( plec )
10 dkg slaniny
5 dkg oloupaných a na nudličky nakrájených mandlí
10 dkg šunky
5 žampionů
1 houska
hrst petrželky, trochu mléka
špetka muškátu a pepře, sůl, 2 vejce, máslo a olej

Postup:

Vykostěná krůtí prsa rozřízneme tak, aby nám vznikl plát. Lehce paličkou naklepeme. Pomeleme vepřové maso. Na pánvi si rozškvaříme slaninu, přidáme na nudličky nakrájenou šunku a plátky žampiónů. Do umletého vepřového masa přidáme nasekanou petrželku, rohlík rozmočený v mléce, nakrájené mandle a vychladlou směs z pánve. Vše okořeníme, osolíme a přidáme syrová vejce. Vše důkladně promícháme a naneseme na osolený a opepřený plát masa. Svineme ho do rolády a svážeme nití. Na pekáči rozehřejeme olej, nebo máslo a roládu po všech stranách opečeme. Roládu podlijeme trochou horké vody a pečeme v troubě asi hodinu. Občas podléváme a potíráme rozpuštěným máslem. Dozlatova upečenou roládu vyjmeme, výpek slijeme a doplníme zbylým máslem. Roládu
nakrájíme na plátky a podáváme s brambory přelitými svařeným výpekem. Kdo má rád rýži, může ji použít stejně jako brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Ananasový moučník

 Výborný moučník na který jsem narazila na internetu a zařazuji mezi své oblíbené. Podotýkám s mými malými úpravami. Ingredience: 2 hrnky po...