pondělí 15. prosince 2008

Výsledky soutěže "Vánoční pečení"

Dnešním dnem uzavírám soutěž o nejlepší recept na vánoční pečení. Umístění je následující.

Zvítězil recept na věnečky s celkovým počtem 29 hlasů. Jeho autorem je Conny8

Na druhém místě skončil recept na kávová zrna, který získal 24 hlasů a poslala nám ho Pavlína.

Třetí skončil recept který od vás získal 16 hlasů a jehož autorem je Eva* -
nugátové řezy s rozinkami.

Jen o fous se ziskem 14 hlasů umístil na čtvrtém místě druhý recept od Pavlíny na šohajky.

Tentokrát z nedostatku času nebudu dělat diplomy, snad to pochopíte a nebudete se zlobit. Ale jako bonus za účast v soutěži vám dám recept na výborný moučník, který jsem si vyžádala na jedné rodinné oslavě. Byl to nejlepší moučník z celé slavnostní tabule a na recept jsem čekala dva měsíce. Rozhodně ho vyzkoušejte. Pokud ho znáte, jistě mi dáte zapravdu hned, vy co ho neznáte, dáte mi zapravdu až ho vyzkoušíte.

Vítězkám gratuluji a všem děkuji za účast. Z receptů, které jste zaslaly jsem dělala špičky, recept, který se neumístil, ale je výborný. A mým favoritem byl recept, který se umístil na 3. místě nugátové řezy s rozinkami. Ten udělám na Štěpána.

A teď tedy pro všechny slíbená odměna.


Medovník

Těsto:

0,5kg hl. mouky, 2 vejce, 15dkg ml. cukru, 20dkg tuku, 2lžíce medu, 2 lžičky sody - vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2 díly. Rozválíme na plát a dáme péct do vyhřáté trouby. Jeden plát před dopečením potřeme připravenou karamelovou směsí
a zapečeme. Tento plát použijeme jako horní. Oba pláty spojíme ušlehaným krémem. Po proležení krájíme na malé obdélníkové kousky.

Karamel:

2lžíce medu,1/2másla,10dkgcukru - rozehřejeme a vmícháme 20dkg nasekaných ořechů.

Krém:

1 máslo, 10dkg cukru - našleháme. Z 1/2l mléka a 5 lžic krupice uvaříme kaši a prochladlou ji vmícháme do našlehaného másla s cukrem. Přidáme rum.

Dobrou chuť a nezapomeňte! V lednu budeme soutěžit o nejlépe nastrojený vánoční stromek, nebo dekoraci. Foťte a do 5.ledna posílejte své snímky na známou adresu yorga@seznam.cz. Ještě vám to připomenu.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Ananasový moučník

 Výborný moučník na který jsem narazila na internetu a zařazuji mezi své oblíbené. Podotýkám s mými malými úpravami. Ingredience: 2 hrnky po...