neděle 15. února 2009

Neopouštěj staré věci pro nové...

Chci vám představit pár hodně starých kousků v mé, jinak vcelku moderní kuchyni. Některé kousky už zubem času hodně utrpěly. Dokladem toho je lepená nádoba na cibuli. První dva kousky jsou snešeny z jedné půdy opuštěného domu, který čekala demolice. Získali jsme ji se souhlasem majitele domu. Tehdy řekl. "Všechno co je na půdě si vemte jestli se vám to líbí. Jinak to stejně skončí na smetišti." V solničce i v zásobníku na cibuli byly myšince, jak tudy myšky probíhaly. Obojí jsme vycídili, vypařili a obojí nám dobře slouží. Pomněnky na nich jsou kouzelné, uznejte.



Tyto tři dózy jsem zdědila po mamince. U nich bych odhadovala stáří na dobrých 100let. U jedné chybí poklička, ale i tak je využita. Pokud je nějaký "šikula" nerozbije mohly by sloužit i dalších 100let. Protože jak zpívá pan Svěrák, neopouštěj staré věci pro nové...







Hotový poklad získal můj host, paní Helena od své babičky jako svatební dar.Patřičně si ho považuje a opatruje ho pro některou ze svých vnuček. Když na mých stránkách uviděla tento článek, poslala mi fotografii svého pokladu a svolila, abych vám ho představila. Tak se kochejte milovníci všech starých a památečných kousků.






Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Přívěsky

 Blíží se závody , na které připravuji přívěsky pro malé závodníky.