čtvrtek 23. dubna 2009

Je po dešti...

Je po dešti, a kosové si štěstím pletou noty... Je pravda, že dnes byli kosáci hlučnější než jindy. Asi se těšili na dešťovky, které budou vylézat z půdy, a nebo jen tak, oslavovali déšť. Jestli jsou to ti zmrzlí, posunutí o tři týdny, jak tvrdí meteorologové, tak je to fajn. Ochladilo se sice citelně, ale mrazík v noci nebyl. Já už mám připravených třicet muškátů z nichž polovina je už zasazena do truhlíků a druhá na to teprve čeká. Zasadím je až za poledne. Snad se trochu oteplí. Každý rok jezdíváme touto dobou nakupovat muškáty, protože je nikdy přes zimu neuchovám. Nemám na to podmínky. Každý rok se opakuje stejný rituál, kdy já lítám po skleníku a vybírám ty nejhezčí sazenice a můj muž stojí ve dveřích a škaredě se mračí. Proč? Protože tuší, co tuší, ví to, že bude nejmíň o dva tisíce lehčí. Nechápu. Stejně ví že s tím nic nenadělá, tak proč se tvářit jak kakabus. No ne? Až balkon kvete, tak se jen uculuje, když kolemjdoucí obdivují záplavu květů.




Než to ale bude vypadat podobně jako loni, tak ještě v našem potoce hodně vody uteče. Tahle fotka je z archívu.




Zatím fotky z dnešního rána.Ty jsou aktuální. Brzy ráno se sluníčko trochu snažilo, ale marně.







Ale i tak rozkvetl první rododendron, který je před domem na plném slunci a jen za poledne je mírně zastíněn vrbou.




Začíná rozkvétat i kdoulovec. I ten dělá parádu před domem.




Tulipány dnes dostaly další ránu. Yorga se mezi nimi prohnala jako uragán. Něco zmerčila pod smrkem a to byl takový fofr, že se ani nechce věřit, že před čtrnácti dny ležela jak lazar a ploužila se zahradou, jako invalida. Moc ráda bych věděla co to bylo, nejspíš nějaká myš, protože zmizela v nějaké díře. Kdyby to byla kočka, musela bych ji vidět. Zklamaná Yorga se už klidně vracela domů a tulipánům se tentokrát vyhla. Jenže co z toho, už je zlomených nejméně pět z nich.




A ještě nějaké novinky, které jsem si koupila do betonových kapsiček, aby se jejich betonová šeď trochu rozjasnila.






Co rostlinka, to 40Kč. Muškáty byly ještě dražší. Protože nakupuji každý rok, zaznamenávám i změny cen. Je to morda, ale co by člověk neudělal pro krásu a sobě pro radost ? Nakonec jsem nekuřák, abstinent, tak za co bych utrácela ? Zahradníci musí taky z něčeho žít.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Přívěsky

 Blíží se závody , na které připravuji přívěsky pro malé závodníky.