sobota 25. července 2009

Rybízové želé



Jako každý rok touto dobou, jsem zavařovala rybízové želé. Používám je o Vánocích na linecké slepované a taky na medový dort. Proto musím zpracovat všechen rybíz, který se na naší zahradě urodí. I když je ho dost, nemám s tím problém, jelikož vlastním dva "zázračné hrnce".
Ten první je z dob hluboké totality a je to výrobek, který se tehdy soudruhům z NDR mimořádně povedl. Jen je škoda, že ho vyrobili z hliníku a ne z nerezu. Mohl by být na věky.




V tomto zázraku se párou odšťaví rybízové kuličky a šťáva se přelije do dalšího zázraku v mé kuchyni. S pomocí gelfixu se v něm uvaří želé.




Je to rychlé a v kuchyni si moc nenadělám . Z druhého "zázraku" nalévám hotovou marmeládu nebo želé rovnou do skleniček.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Ananasový moučník

 Výborný moučník na který jsem narazila na internetu a zařazuji mezi své oblíbené. Podotýkám s mými malými úpravami. Ingredience: 2 hrnky po...