čtvrtek 30. července 2009

To není hádanka...

To není hádanka, to je jen prosba o pomoc. Tuto kytičku jsem dostala k narozeninám a nevím jak se jmenuje, ani jak se k ní chovat. Vím jen to, že může být i v zahrádce, ale nevím jestli ji na zimu dát domů, ani nevím jaké stanoviště má ráda. Řekla bych, že je to nějaký druh lilie, ale jistá si nejsem. Pomůžete někdo?





Velký dík Aničce, která nechala v komentářích vzkaz a název kytičky. Díky ní, vám o této půvabné květině můžu něco napsat. Zdroj: http://www.profizahrada.cz

Boubelka je nízká letní trvalka. Květy mají tvar velkého, otevřeného zvonku a velká poupata, která vypadají jako miniaturní balóny. Květy mají 5 cípů a objevují se na 20-25 cm dlouhých stoncích od konce června až do konce léta. Listy jsou při okrajích zoubkaté, zelené až modrozelené a raší velmi pozdě.

Doporučujeme k rostlině umístit nějakou značku (kámen, popisku atd.), abyste ji na jaře omylem nevykopli, když už všechny ostatní rostliny jsou narašené. Nemá ráda okopávání, přesazování a jiné vyrušování, jakmile ji jednou zasadíte. Užívá se do skalek nebo na kraje záhonů. Miluje slunce a propustnou, výživnou zem, která by neměla extrémně vyschnout. Plně mrazuvzdorná do -29°C, s mulčem až do -37°C.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Přívěsky

 Blíží se závody , na které připravuji přívěsky pro malé závodníky.