středa 11. listopadu 2009

Martinské rohlíčky

Martinské rohlíčky jsou z kynutého těsta a plnit je můžete makovou nebo ořechovou náplní. Myslím, že i tvarohová by byla dobrá. Já jsem měla vyloupané ořechy, takže jsem je použila. Recept na kynuté těsto najdete ZDE . Pokud nejste úplné začátečnice, tak jistě víte, jak udělat nádivku. Makovou nádivku najdete u receptu na kynuté těsto. Podobně se dělá i ta ořechová, ale ta je bez rozinek. Z 1/2 kg mouky uděláte dva plechy rohlíčků. Postup pečení jsem nafotila.

Těsto nabírám polévkovou lžící.




Válečkem rozválím do trojúhelníka.



Vložím náplň a zahnu rožky, aby náplň při pečení nevytekla.


Stočím.




Vytvaruji rohlík a dám na plech.




Použiji pečící papír a peču v troubě vyhřáté na 120 - 150°C. Dobu pečení si vyzkoušejte podle zkušenosti s vlastní troubou.


Upečené pocukruji, dám na mísu a ochutnávka může začít.


Dobrou chuť.

Váleček najdete i na této adrese www.almipraha.cz za 86 Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.

Změna v tvorbě

 Protože mám čerstvě zoperované oči, tak háčkování zatím není to, co by se dělalo nejlépe. A proto, že neumím jen tak lelkovat, využila jsem...